Φαίνεται πως η διάσωση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη συνεχίζει να ενοχλεί την εξουσία και ορισμένα ύποπτα συμφέροντα που επιχειρούν με νομικισμούς και αστήρικτα επιχειρήματα να παρεμποδίσουν τη διαδικασία.

Ηταν και παραμένει πόθος τους να μας ελέγξουν ή να μας κλείσουν και όσο δεν τα καταφέρνουν, διότι οι εργαζόμενοι στάθηκαν όρθιοι, απεργάζονται αθλιότητες. Είναι γνωστό από ποιους ξεκινούν όλα και ποιες μεθόδους μετέρχονται αλλά δεν θα τους κάνουμε τη χάρη.

Μετά κόπων και βασάνων φθάνουμε στο τέλος μιας μακράς και επίπονης διαδικασίας για τη μεταβίβαση του ΔΟΛ στον επενδυτή που πλειοδότησε στον σχετικό διαγωνισμό, ο οποίος διεξήχθη με απόλυτη καθαρότητα και διαφάνεια χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αμφισβήτηση.

Χθες όμως η εταιρεία Dimera (συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη) με παρέμβασή της κατά του κύρους του διαγωνισμού επιχειρεί να αμφισβητήσει τα αυτονόητα ενώ συμμετείχε στον διαγωνισμό χωρίς να διατυπώσει οιαδήποτε επιφύλαξη.

Ισχυρίζεται ότι λόγω της λεγομένης «σύστασης χρηματοοικονομικής ασφαλείας» δεν έπρεπε οι μετοχές της Τηλέτυπος (ποσοστό περίπου 22% ανήκει στον ΔΟΛ) να εκτεθούν σε πλειστηριασμό.

Εγκυροι νομικοί εξηγούν ότι ο τρόπος επιδίωξης είναι δικαίωμα της τράπεζας και δεν νομιμοποιείται κάποιος τρίτος να το προτείνει. Είναι συνεπώς φανερό ότι δεν πρόκειται για κάποιο νομικό πρόβλημα αλλά για απόπειρα δημιουργίας εντυπώσεων ή σκόπιμης καθυστέρησης με απρόβλεπτες συνέπειες για την τύχη του Οργανισμού.

Την ερχόμενη Δευτέρα αρμόδιο δικαστήριο πρόκειται να επικυρώσει το αποτέλεσμα του πλειστηριασμού για να ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταβίβασης.

Κάθε άλλη εμπλοκή μόνο βλάβη μπορεί να προκαλέσει τόσο στα συμφέροντα των εργαζομένων που έχουν υπομείνει τόσα δεινά αλλά και των τραπεζών που αναμένουν να εισπράξουν το τίμημα που τους αναλογεί. Σε κάθε περίπτωση ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ.