Αποτέλεσμα που προβληματίζει

Ολοι έχουν ακούσει για τα λεγόμενα «χειραγωγημένα παιχνίδια». Η έκταση του φαινομένου καταδεικνύεται στα αποτελέσματα έρευνας για την καταπολέμηση των συγκεκριμένων αγώνων σε όλα τα αθλήματα, μια έρευνα που έκανε το ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ. Τι βγήκε; Το 85,3% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι συμμετείχε ή θεωρούσε ότι είχε συμμετάσχει σε χειραγωγημένο αγώνα κάποια στιγμή στην καριέρα του. Απαντήσεις έδωσαν 607 άνθρωποι του αθλητισμού από τρεις χώρες (Ελλάδα, Κύπρος, Αυστρία) και ο μέσος όρος ηλικίας ήταν 23,8 έτη. Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι η καχυποψία έχει εισχωρήσει παντού και το κακό είναι πλέον δύσκολο να ξεριζωθεί. Το δεύτερο ότι, σύμφωνα με την έρευνα, οι αθλητές είναι επιρρεπείς σε τέτοιες συμπεριφορές λόγω της οικονομικής κατάστασης, αν δηλαδή καθυστερούν οι πληρωμές και όταν δεν τηρούνται τα συμβόλαια. Τότε μπαίνουν στη διαδικασία να σκεφθούν κάτι ελάχιστα ηθικό ή σύννομο με τους αθλητικούς κανόνες. Γιατί όταν υπάρχει δυσκολία, ανοίγουν οι πόρτες για την παρανομία.

Μια ματιά σε όσα παρατηρούνται σε μικρές κατηγορίες όταν οι υποψίες φουντώνουν, πείθουν ότι οι απαντήσεις στα ερωτηματολόγια δεν πρέπει να μας ξαφνιάζουν. Τώρα το φαινόμενο καταγράφηκε. Λύσεις, άραγε, πρόκειται να βρεθούν;

Ερχεται μπόρα

Το επιβεβαίωσε και ο υφυπουργός Αθλητισμού. Σύμφωνα με τον Γιώργο Βασιλειάδη, λοιπόν, στο νέο πρωτάθλημα θα έχουμε το video assistant referee. Δηλαδή, οι αγώνες θα διακόπτονται κατά το δοκούν και οι διαιτητές θα τσεκάρουν τα λάθη τους με τη βοήθεια και του διδύμου που θα είναι στο κοντρόλ. Ερώτηση πολύ απλή: αν έχουμε οριακές φάσεις και διαφωνία τι θα συμβεί; Πώς θα λυθεί το θέμα; Δεν είναι τόσο απλό αυτό το πιλοτικό σύστημα που αποφασίστηκε να εφαρμόζεται και έχει δοθεί το σχετικό πράσινο φως. Λέτε στο τέλος να ζητήσουμε ξανά τα φώτα των καθηγητών Βασιλάκη και Βαρούχα;

Απορία

Προκάλεσε έκπληξη και απορία αυτό που συνέβη χθες το μεσημέρι στην Αρχαία Ολυμπία. Ως γνωστόν, εδώ και κάμποσες ημέρες ο Ολυμπιακός φιλοξενεί κινεζική ακαδημία σε ένα άνοιγμα σε άλλους πολιτισμούς και μια συνεργασία με προοπτική. Εφτασαν, που λέτε, οι μικροί Κινέζοι στην Αρχαία Ολυμπία, φορούσαν ρούχα του Ολυμπιακού και έτσι προσπάθησαν να μπουν στον αρχαιολογικό χώρο. Ωστόσο, τους απαγορεύτηκε και για να περάσουν χρειάστηκε να φορέσουν ανάποδα τις φανέλες. Το γιατί πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση ο φύλακας παραμένει αδιευκρίνιστο. Οπως και να ‘χει, μιλάμε για υπερβολή, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με παιδιά.

Βίκτωρ

Τι ακριβώς σηματοδοτεί η επιστροφή Κλωναρίδη στην ΑΕΚ; Δεν πρόκειται ακριβώς για ξαναζεσταμένο φαγητό, καθώς όταν προ ετών αποχώρησε ο εξτρέμ ήταν απλώς ένας πολλά υποσχόμενος ποδοσφαιριστής. Στην πορεία εξελίχθηκε και ειδικά στο εξάμηνο της επιστροφής του στον Παναθηναϊκό έπεισε ότι μπορεί να βοηθήσει αποφασιστικά τον κεντρικό επιθετικό. Αρα και την ΑΕΚ σε έναν ρόλο αναβαθμισμένο και υπό τις οδηγίες του γνώριμού του Χιμένεθ.