Ο Σπύρος Γιαννιώτης δεν αντέχει μακριά από το νερό. Ο ασημένιος ολυμπιονίκης του Ρίο στα 10 χλμ. ανοιχτής θάλασσας ανοίγει μία νέα σελίδα στην ήδη πλούσια καριέρα του, αυτή τη φορά στην προπονητική.

Ο Γιαννιώτης έχει πλέον την ευκαιρία να μεταδώσει τις εμπειρίες του και να αναδείξει νέα ταλέντα στον Πανελλήνιο, καθώς από τον Σεπτέμβριο θα είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη των τμημάτων κολύμβησης.

«Ηταν κάτι που το ήθελα. Το είχα σκεφτεί από χρόνια. Ακόμα και όταν κολυμπούσα, έμπαινα σε αυτή τη διαδικασία να συμβουλεύω νεότερους αθλητές και αθλήτριες, να τους μεταφέρω την εμπειρία μου. Ηρθε βέβαια κάπως ξαφνικά, αλλά ήθελα πάντα να προπονήσω παιδιά».

Ο 37χρονος ολυμπιονίκης παραδέχεται ότι δεν είναι εύκολο, αλλά έχει εμπιστοσύνη στις γνώσεις του. Παράλληλα, ξέρει ότι δεν θα είναι μόνος σε αυτή την προσπάθεια: «Εμαθα πολλά από το Νίκο Γέμελο. Τα χρόνια που ήμασταν μαζί ήταν ένα τεράστιο σχολείο. Είναι ένας προπονητής-πρότυπο και θα με βοηθήσει σε κάθε βήμα». Ο Πανελλήνιος προσπαθεί να κάνει μία αρχή στην κολύμβηση. Πρόσφατα ανακαινίστηκαν όλοι οι χώροι του κολυμβητηρίου. Η ανακοίνωση της διοίκησης αναφέρεται σε «ένα ανανεωμένο από κάθε άποψη κολυμβητήριο, που πληροί όλους τους κανόνες ασφαλείας».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. «Ο Πανελλήνιος είναι μία πρόκληση για εμένα, καθώς θέλει να βάλει το κολυμβητικό τμήμα σε νέες βάσεις. Ηδη, έχει αρκετά παιδιά σε όλες τις κατηγορίες, ενώ η πισίνα είναι πλέον σε εξαιρετική κατάσταση. Ξεκινάμε τον Σεπτέμβριο και πιστεύω ότι σε δύο χρόνια θα έχουμε κάτι να δείξουμε».

Ο Σπύρος Γιαννιώτης για πρώτη φορά δεν έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις: «Υπάρχουν όμως κι άλλες εξίσου σημαντικές. Εχω πάει σε αρκετά σχολεία, έχω μιλήσει σε πολλά παιδιά. Πάντα προσπαθώ να βρίσκω χρόνο για τέτοιες εκδηλώσεις. Για έναν αθλητή που έχει χρόνια στο χώρο που υπηρετεί δεν είναι μόνο αυτά που θα κάνει αγωνιστικά. Αυτό που μετράει επίσης είναι τι θα κάνει στη συνέχεια. Οι αθλητές με εμπειρία θα πρέπει να προσφέρουν και στα νέα παιδιά».