Στην αναίρεση του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο παραπέμπονταν σε δίκη 3 μέλη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ και 6 μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων σχετικά με την υπόθεση της πώλησης και επαναμίσθωσης των 28 ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου την περίοδο 2013-2014, προχώρησε ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Χαρ. Βουρλιώτης.

Η δημοσιοποίηση του βουλεύματος με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη προκάλεσε αντιδράσεις καθώς επισημάνθηκε πως ήδη είχε ψηφιστεί διάταξη με την οποία υπήρχε ακαταδίωκτο για τα μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων όπως είχε ψηφιστεί παλαιότερα και για τα μέλη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ.

Η ανίιρεση του βουλεύματος αναμένεται να οδηγήσει και σε άρση όποιων εμποδίων συνδέθηκαν με την καταβολή της δόσης που περιμένει η χώρα, καθώς οι Ευρωπαίοι σε όλους τους τόνους είχαν διαμηνύσει πως αυτό αποτελεί περίπου «προϋπόθεση» για την καταβολή της.

Μετά το βούλευμα παραπομπής κατατέθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου από τους δικηγόρους Αλ. Λυκουρέζο, Ι. Γιαννίδη και Ν. Πατεράκη αίτηση για άσκηση αναίρεσης κατά του υπ’ αριθμ. 999/2017 βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, με το οποίο παραπέμπονται οι έξι εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕ.Δ για απιστία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και τρία μέλη του Δ.Σ. αυτού για πλημμεληματική υπεξαίρεση στην υπηρεσία.

Ο κ.Βουρλιώτης άσκησε την αναίρεση καθώς έκρινε πως το βούλευμα πάσχει λόγω «έλλειψης αιτιολογίας» αλλά και λόγω «εσφαλμένης εφαρμογής ποινικής διάταξης».