Για όγδοη χρονιά ο Θωμάς Κοροβίνης, άνθρωπος της μουσικής και της λογοτεχνίας ο ίδιος, μετατρέπει τα δύο αυτά πάθη του σε νυχτερινή εκδήλωση στο κτήμα του στα Πλατανίδια Πηλίου, με πάρα πολλούς σημαντικούς καλλιτέχνες και συγγραφείς να συνεργάζονται μαζί του.

Το φετινό θέμα των εκδηλώσεων, που πραγματοποιούνται την 1η Ιουλίου από τις 9 το βράδυ (και ολοκληρώνονται στις 2 τη νύχτα), είναι «Ετερότητα – Οι διαφορετικοί».

Οι δημιουργοί επιλέγουν οι ίδιοι τι θα διαβάσουν ενώ παρεμβάλλουν μουσικά και θεατρικά ιντερμέδια. Δρώμενα παρουσιάζουν οι ηθοποιοί Νένα Μεντή, Μανώλης Μαυροματάκης, Μιχάλης Μητρούσης. Εκτάκτως θα ερμηνεύσει ελληνικά και ισπανοεβραίικα τραγούδια η Αλίκη Καγιαλόγλου ενώ ομιλίες θα κάνουν οι Περικλής Κοροβέσης, Στέλιος Κρασανάκης, Αδάμ Αδαμόπουλος, Γιώργος Κολέμπας, Κώστας Καλημέρης, Δημήτρης Νανούρης και Μιράντα Τερζοπούλου.

Οι συγγραφείς που θα διαβάσουν κείμενα είναι δεκάδες, ανάμεσά τους και οι Διαμαντής Αξιώτης, Γιώργος Αλισάνογλου, Γιάννης Ατζακάς, Χρήστος Αρμάντο Γκέζος, Θόδωρος Γρηγοριάδης, Τάσος Καλούτσας, Λίλα Κονομάρα, Μάνος Κοντολέων, Έλσα Κορνέτη, Γιάννης Μακριδάκης, Μάρκος Μέσκος, Δημήτρης Μίγγας, Ντίνος Σιώτης, Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Κωνσταντίνος Τζαμιώτης, Νίκη Τρουλινού, Μάκης Τσίτας κ.α.

Η διοργάνωση γίνεται με τηνσυνεργασία του Μουσείου Ελιάς και Λαδιού Πηλίου, (έδρα: Άνω Γατζέα Πηλίου) και με τη συμβολή των εκδόσεων Άγρα