«Αυτός ο παίκτης δεν μου κάνει».

«Μα γιατί, αφού δεν του δίνεις ευκαιρίες».

«Τον είδα και δεν μπορεί να προσφέρει αυτά που θέλω στην ομάδα».

«Ε, λοιπόν, δεν καταλαβαίνω πώς είναι δυνατόν ένας παίκτης που τον είχε βασικό ο Μαρσέλο Μπιέλσα στη Μαρσέιγ, εσένα να μη σου κάνει».

Αυτήκοοι μάρτυρες είχαν «καταγράψει» πέρυσι τη συγκεκριμένη στιχομυθία, η οποία μάλιστα έγινε σε αρκετά έντονο τόνο. Πρωταγωνιστές ο πορτογάλος προπονητής της ομάδας Πάουλο Μπέντο και ο αθλητικός διευθυντής της ΠΑΕ, ο Γάλλος Φρανσουά Μοντεστό.

Η διαφωνία τους είχε να κάνει με τον Αλεξί Ρομαό, τον οποίο ο Μπέντο δεν χρησιμοποιούσε ιδιαίτερα, και μάλιστα στο δεύτερο μισό της περιόδου σχεδόν τον είχε απενεργοποιήσει.

Ο τογκολέζος μέσος έκλεψε την παράσταση φέτος στο Ζέεφελντ στο πρώτο κομμάτι της προετοιμασίας του Ολυμπιακού, ήταν μακράν ο κορυφαίος και κέρδισε από την πρώτη στιγμή τον Μπέσνικ Χάσι. Στα «συν» του παίκτη σε σχέση με πέρυσι, που αφήνει υποσχέσεις για τη νέα χρονιά, είναι το γεγονός ότι φέτος έκανε και προετοιμασία με την ομάδα, καθώς πέρυσι ήταν από το γκρουπ των παικτών που αποκτήθηκε στο τέλος Αυγούστου, άρα δεν ήταν στην προετοιμασία.

Ο ίδιος δείχνει άλλος άνθρωπος και έτοιμος για έναν νέο –εντελώς διαφορετικό σε σχέση με πέρυσι –χρόνο, κατά τον οποίο θέλει να δείξει την αξία του, κερδίζοντας από την πρώτη στιγμή την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Επίσης ένα άλλο αξιοσημείωτο στοιχείο είναι το γεγονός ότι ο Ρομαό παρουσιάστηκε σε εξαιρετική αγωνιστική φόρμα, καθώς στις διακοπές του ήταν φανερό ότι πρόσεξε ιδιαίτερα τη φυσική του κατάσταση.

ΠΙΟ ΨΗΛΑ. Οσον αφορά τα μεταγραφικά θέματα, σύμφωνα με τους Πολωνούς, οι Ερυθρόλευκοι ανέβασαν την προσφορά τους προς τη Λέγκια Βαρσοβίας για τον Οτζίτζα Οφόε στα 2,5 εκατ. ευρώ –απλά ακόμα υπάρχει απόκλιση περίπου 500.000 ευρώ. Ομως λογικά η συγκεκριμένη περίπτωση θα είναι έκπληξη αν τελειώσει αρνητικά για τον Ολυμπιακό.

Στο μεταξύ, με βάση δημοσιεύματα από την Αργεντινή οι πρωταθλητές Ελλάδας εξετάζουν και δύο νέα ονόματα κεντρικών αμυντικών, τον 23χρονο Αργεντινό Χερμάν Κόντι που παίζει από αριστερά της Κολόν Σάντα Φε και τον 22χρονο συμπατριώτη του Αλεξάντερ Μπαρμπόσα που αγωνίζεται στα δεξιά της Ντεφένσα, στην οποία παίζει με τη μορφή δανεισμού από τη Ρίβερ Πλέιτ.

Σε άλλο δημοσίευμα από το Ιράν (στο «Persian Football») αναφέρει ότι ο Ολυμπιακός εξετάζει και την περίπτωση του 25χρονου επιθετικού της Persepolis Μεχντί Ταρεμί.