Μεσαία γραμμή made in Belgium θέλει να φτιάξει στον Ολυμπιακό ο Μπέσνικ Χάσι, καθώς επιμένει να αποκτηθούν τόσο ο Οφόε όσο και ο Ζιλέ, με τον κοσοβάρο τεχνικό των Ερυθρολεύκων να εμπιστεύεται ιδιαίτερα παίκτες με τους οποίους έχει συνεργαστεί.

Ομως δεν είναι εύκολες υποθέσεις, ιδιαίτερα του Ζιλέ, όταν μάλιστα χθες το βράδυ ο πρόεδρος της Ναντ, Φρανκ Κιτά, τόνισε: «Ο Γκιγιόμ Ζιλέ είναι περιζήτητος. Είναι κολόνα της ομάδας, δεν είναι προς πώληση και θα είναι εδώ και την επόμενη σεζόν».

Ο Ζιλέ πράγματι αυτή τη στιγμή δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη Ναντ μέχρι και το 2018, όπως όμως αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ κάνει προσπάθειες να το λύσει και να πει το «ναι» στους πρωταθλητές Ελλάδας που τον έχουν βολιδοσκοπήσει και μάλιστα τον θέλουν για δύο χρόνια. Αλλά με βάση τα λεγόμενα του προέδρου, ο παίκτης δεν φεύγει.

Παράλληλα τρέχει και η υπόθεση με τον Οτζίτζα Οφόε, ο οποίος έχει ζητήσει από τη Λέγκια Βαρσοβίας να πάρει μεταγραφή, αλλά μέχρι στιγμής σκαλώνει στις απαιτήσεις των Πολωνών, που είναι κοντά στο 1 εκατ. ευρώ μεγαλύτερες από τα 2 εκατ. ευρώ που δίνουν οι Ερυθρόλευκοι. Επίσης ο Χάσι προσπαθεί να κλείσει τον 27χρονο ολλανδό στόπερ της Αντερλεχτ Μπραμ Νούιτινγκ.

Ο Χάσι είναι φανερό ότι θέλει να έχει τους Βέλγους στο… Βέλγιο, εκεί όπου ο Ολυμπιακός αρχής γενομένης την Τρίτη που θα ταξιδέψει στο Γκενκ θα πραγματοποιήσει το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας του. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να έχει συμπληρωμένο το μεγαλύτερο μέρος του φετινού ρόστερ ώστε να ετοιμάσει όσο το δυνατόν καλύτερα την ομάδα ενόψει των πολύ κρίσιμων προκριματικών στην προσπάθεια για επάνοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, που αποτελεί έναν από τους βασικότερους στόχους.

Παράλληλα με τους δύο Βέλγους, ο Ολυμπιακός έχει προχωρήσει τις διαπραγματεύσεις με τον Καρσελά και τον νιγηριανό επιθετικό Εμενίκε.

Ο ΚΡΟΑΤΗΣ ΤΣΟΠ. Πάντως, κοιτάνε και μια ακόμα περίπτωση επιθετικού, του 27χρονου Κροάτη Ντούγιε Τσοπ, ο οποίος αγωνίστηκε την περυσινή σεζόν στη Σπόρτινγκ Χιχόν (με τη μορφή δανεισμού από την Κάλιαρι).Επίσης λίγο πριν φύγει η αποστολή για το Βέλγιο, ο Χάσι θα ανακοινώσει τους κομμένους, αν και ήδη δεν υπολογίζει τον Ανδρέα Μπουχαλάκη. Δεν τον χρησιμοποίησε καν στο φιλικό με τη Λουντογκόρετς, με τον 24χρονο κεντρικό χαφ (στη θέση δηλαδή όπου παίζουν τόσο ο Ζιλέ όσο και ο Οφόε) να είναι έτοιμος να μετακομίσει στη Νότιγχαμ Φόρεστ ως δανεικός.

Ούτε ο Κασάμι συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να μείνει στην ομάδα αφού δεν κέρδισε τον Χάσι.