Στο Καυτανζόγλειο φαίνεται πως δυσκολεύονται να χωνέψουν ότι την προσεχή σεζόν δεν θα αγωνίζονται στη μεγάλη κατηγορία. Και προσπαθούν με κάθε τρόπο να ανατρέψουν την απόφαση της Λίγκας, σύμφωνα με την οποία πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στη Football League. Ετσι, λοιπόν, προσέφυγαν στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ και ζητούν να μην ισχύσει η ετυμηγορία της διοργανώτριας Αρχής, ενώ η συζήτηση θα γίνει στις 6 Ιουλίου. Γίνεται αντιληπτό πως ακόμη δεν έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα με τις ομάδες που θα λάβουν θέση στην αφετηρία του πρωταθλήματος, ωστόσο εδώ έχουμε να επισημάνουμε τα εξής: αφενός το πρόβλημα στον Ηρακλή είναι βαθύτερο, καθόσον ούτε χρήματα υπάρχουν, ούτε ποδοσφαιριστές, με δεδομένο ότι έχουν μείνει ελάχιστα συμβόλαια στην ΠΑΕ. Και δεύτερον, ναι μεν κάνουν κινήσεις στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στη Λιβαδειά προχωρούν λες και ετοιμάζονται για μια ακόμη φορά να βρεθούν στο κλαμπ των ισχυρών. Ναι μεν ο Λεβαδειακός πέφτει αγωνιστικά, μετά όμως γίνεται κάποιο θαύμα και αναγεννάται από τις στάχτες του!

Εκρηκτική συνύπαρξη

Μια προαναγγελθείσα μεταγραφή γνωστοποιήθηκε χθες και επίσημα: ο Γιάννης Μανιάτης θα συνεχίσει την καριέρα του στην Αλανιασπόρ και άρα θα βρεθεί κοντά με τον Γιώργο Τζαβέλλα. Το συμβόλαιο του μέσου θα έχει διετή διάρκεια και μέσω της αγωνιστικής παρουσίας του θα μπορεί να κερδίσει τη θέση του στην Εθνική Ελλάδας. Και για να επανέλθουμε στην παρουσία των δύο στο ίδιο ρόστερ, απλώς να θυμίσουμε ότι προ ετών τα είχαν σπάσει για τα καλά και η κόντρα τους ήταν μεγάλη. Περασμένα ξεχασμένα μάλλον, καθώς ο χρόνος αποτελεί το καλύτερο γιατρικό.

Ζέκα

Με ενοχλήσεις στο γόνατο επέστρεψε από τις διακοπές ο διεθνής μέσος. Συνεπώς, ο τόσο φιλότιμος και πολύτιμος για Παναθηναϊκό και εθνική ομάδα ποδοσφαιριστής αναμένεται να χάσει ένα κομμάτι της προετοιμασίας. Από πότε λέμε για τα απανωτά παιχνίδια που δεν κουράζουν απλώς, αλλά εξοντώνουν τους παίκτες; Ο Ζέκα αγωνιζόταν ακατάπαυστα σε πρωτάθλημα και play offs και μετά είχε το ματς στη Βοσνία. Η ξεκούρασή του προφανώς και δεν ήταν αρκετή ή σε κάθε περίπτωση χρειαζόταν και άλλη. Και δεν είναι ο μόνος. Στον βωμό του κέρδους, της συνεχούς δράσης και του στοιχήματος, οι αθλητές δεν παίρνουν ανάσα. Με αποτέλεσμα οι τραυματισμοί να βγαίνουν αργά ή γρήγορα. Κι αυτό είναι πλέον πασιφανές, κυρίως σε όσους παρατηρούν πότε οι πρωταγωνιστές έχουν άνοδο φόρμας και πότε δείχνουν εξαντλημένοι.

ΑΕΚ

Βγάζει συναίσθημα και μπράβο της. Παρουσιάστηκαν χθες τα εισιτήρια διαρκείας, αλλά πέρα από τιμές και τα σχετικά, τι ήταν το πιο σημαντικό; Στο τμήμα της διάθεσης εντάσσεται και η δευτερότοκη κόρη του Γιάννη Ξενάκη, η Ζαφειρία. Δύο χρόνια συμπληρώνονται τον Αύγουστο από τον άδικο χαμό του συναδέλφου που έγραψε ιστορία στην ομάδα, όταν το ρεπορτάζ είχε μια διαφορετική και ξεχωριστή έννοια.