Καλλιτεχνικά ομοιογενής, ημερολογιακά σφιχτοδεμένη και με ονόματα αγαπημένα του εγχώριου κοινού. Ο λόγος για τη φετινή διοργάνωση του Rockwave, του μεγαλύτερου και μακροβιότερου ροκ φεστιβάλ της χώρας, που αρχίζει σήμερα Παρασκευή με μερικούς από τους καλύτερους εκπροσώπους του ντόπιου σκληρού ήχου: Rotting Christ που εδώ και τριάντα χρόνια κρατούν ψηλά τη σημαία του ελληνικού μέταλ στο εξωτερικό, Nightstalker με το αλήτικο ροκ τους, οι μελωδικοί Innerwish αλλά και οι ψυχεδελικοί 1000mods, οι αρκούντως πανκ Bazooka ή οι βαρείς και ασήκωτοι Godsleep.

Το μεγάλο όνομα του Σαββάτου, οι Placebo του Μπράιαν Μόλκο έχουν ξανάρθει σε διάφορες φάσεις της καριέρας τους, αυτή τη φορά όμως γιορτάζουν τα είκοσί τους χρόνια επί σκηνής. Θα έχουν προηγηθεί ο Sivert Hoyem που πρόσφατα κυκλοφόρησε σε άλμπουμ την περσινή συναυλία του στο Ηρώδειο, οι εκρηκτικοί Fat White Family, οι ντόπιοι indie τροβαδούροι Last International Playboys, οι υπνωτικοί Cigarettes After Sex, καθώς και οι δικοί μας folk-άδες Tango With Lions, οι She Tames Chaos (της Εύης Χασαπίδου-Watson των αλλοτινών Echo Tattoo) και οι Amnesia Pills με τις 80s καταβολές.

Την Κυριακή, οι μεταλλάδες επανέρχονται: οι λυρικοί Evanescence θα κλείσουν τη βραδιά, μερίδα του κοινού όμως ίσως προτιμήσει την ατμοσφαιρική μελαγχολία των Paradise Lost και των Anathema. Οι Ολλανδοί Epica θα προσθέσουν στο event τη συμφωνική τους χροιά, οι Αμερικανοί Flogging Molly το «κέλτικο πανκ» τους, όπως θα κάνουν και οι γάλλοι Gojira, αλλά και οι δικοί μας Tardive Dyskinesia και Poem, με την τεχνική αρτιότητά τους.

Ως συνήθως, στο Terra Vibe Park, στο 37ο χλμ. Αθηνών – Λαμίας, τα εισιτήρια της Παρασκευής στα 14-16 ευρώ και των άλλων δύο ημερών ξεκινούν από τα 42 ευρώ. Προπώληση στα Ticket House (Πανεπιστημίου 42) και Musicland (Μητροπόλεως 102, Θεσσαλονίκη). Λεπτομέρειες στο rockwavefestival.gr.