Με την αφόρητη δυσοσμία των σκουπιδιών σε ολόκληρη τη χώρα παραλληλίζει η ΝΔ την εμπλοκή του Πάνου Καμμένου στην ποινική υπόθεση του «Noor 1», χαρακτηρίζοντάς την «αντιθεσμική παρέμβαση» με «όρους παρακρατικής συμπεριφοράς». Ο παραλληλισμός μάλιστα δεν αναδεικνύεται σε μια απλή ανακοίνωση της Πειραιώς. Περιλαμβάνεται σε επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσαν χθες οι βουλευτές της ΝΔ προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, ζητώντας απαντήσεις σε 15 ερωτήματα για τις παρεμβάσεις Καμμένου στο δικαστικό έργο.

Η νέα παρέμβαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα Καμμένου και η σκληρότερη φρασεολογία που χρησιμοποιεί, φανερώνει πως το γαλάζιο επιτελείο θα επιμείνει να σφίγγει τον κλοιό γύρω από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας. Αλλά, ταυτόχρονα, να βάζει όλο και περισσότερο στο κάδρο των ευθυνών τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον Πρωθυπουργό για την κάλυψη που του προσφέρουν. Η Πειραιώς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αξιολογούν την υπόθεση ως χαρακτηριστική περίπτωση παράβασης των νόμων και των κανόνων από ένα κορυφαίο στέλεχος της συγκυβέρνησης, στο οποίο βασίζεται και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του Αλέξη Τσίπρα Γι’ αυτό τον λόγο, όπως τονίζεται αρμοδίως, θα χρησιμοποιηθεί κάθε θεσμικό όπλο που έχει στη διάθεσή της η αξιωματική αντιπολίτευση.

Οι γαλάζιοι βουλευτές υπογραμμίζουν πως «οι πολίτες απαιτούν να μάθουν την αλήθεια, καθώς βλέπουν παρακρατικές συμπεριφορές στη σκοτεινή αυτή υπόθεση, που δεν έχουν καμία σχέση με δημοκρατική και πολιτισμένη χώρα».

Η ολομέτωπη επίθεση της ΝΔ κατά του Καμμένου οφείλεται και σε ακόμη έναν λόγο: ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ την περίοδο που βρισκόταν στην αντιπολίτευση αλλά και το διάσημα που συγκυβερνά με τον ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνιστεί σταθερά στην εκτόξευση κατηγοριών κατά της ΝΔ για εμπλοκή στελεχών της σε υποθέσεις διαφθοράς. Το «ηθικό πλεονέκτημα» που επιχειρούσε να προβάλει ο Καμμένος απέναντι στο κόμμα που τον ανέδειξε θρυμματίζεται –και η Πειραιώς προεξοφλεί ότι ο υπουργός Αμυνας δεν έχει δρόμο διαφυγής.

Τόσο στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών χθες από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Βασίλη Κικίλια όσο και στην επερώτηση υπογραμμίστηκε ότι ο Καμμένος δεν έχει δώσει καμία πειστική απάντηση για την εμπλοκή του στη σκοτεινή υπόθεση.

Στην επίκαιρη επερώτησή τους οι βουλευτές της ΝΔ ζητούν να πληροφορηθούν αν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας γνώριζε τις ενέργειες Καμμένου. Ζητούν επίσης σαφείς εξηγήσεις για όσα δεν απάντησε ο Πάνος Καμμένος προ ημερών, όπως αν υπήρξε επικοινωνία του με τον λιμενικό υπάλληλο. Ρωτούν ακόμη τον Σταύρο Κοντονή πώς γνωρίζει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας ότι «κοριοί της ΕΥΠ έχουν καταγράψει συνομιλίες βουλευτών της ΝΔ», όπως ανέφερε κατά την απάντησή του στην επίκαιρη ερώτηση του Αδωνη Γεωργιάδη.

Πυρά για την καθημερινότητα. Η ΝΔ εξαπέλυσε χθες σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και για τη λεγόμενη ατζέντα της καθημερινότητας, δείχνοντας έτσι προς τα πού θα κινηθεί η αντιπολιτευτική της τακτική το επόμενο διάστημα παράλληλα με την υπόθεση Καμμένου. Η Πειραιώς επέρριψε ευθύνες στον κυβερνητικό συνασπισμό για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα των σκουπιδιών, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών και τη δυσφήμηση της χώρας. Επιπλέον, έδωσε συνέχεια και στην απαγόρευση της συγκέντρωσης στα Εξάρχεια. Οπως ανέφερε ο Κικίλιας, στον τομέα της τάξης και της ασφάλειας «η κυβέρνηση έχει αποτύχει πλήρως», ενώ με την απαγόρευσή του «ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποδέχθηκε ότι τα Εξάρχεια είναι άβατο».