Δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Η προχθεσινή έκτακτη Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος για τα Θρησκευτικά έδειξε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποχώρησε και δέχθηκε πολλές από τις αλλαγές και τις διορθώσεις που ζητούσαν οι μητροπολιτες για τα νέα προγράμματα σπουδών. Αλλωστε ο μητροπολίτης Υδρας Εφραίμ –που συμμετείχε στην επιτροπή διαλόγου της Εκκλησίας με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής –παρουσίασε αναλυτικά μία προς μία όλες τις αλλαγές που τελικώς έγιναν δεκτές. Δηλαδή, στοιχεία που κατά την Ιεραρχία δεν θα έπρεπε να υπάρχουν στα Θρησκευτικά. Ανέφερε παραδείγματα τραγουδιών, κειμένων και φωτογραφιών που τελικά αφαιρέθηκαν. Αυτό δεν αμφισβητείται. Η εισήγησή του υπάρχει στην ιστοσελίδα της Εκκλησίας.
«Ιερή λογοκρισία»

Η «ιερή λογοκρισία» όμως φαίνεται ότι δεν άρεσε και τόσο στο υπουργείο Παιδείας και το ΙΕΠ αλλά και η κριτική (και εντός ΣΥΡΙΖΑ) ότι συνθηκολόγησαν με την Εκκλησία. Ετσι, χθες, έσπευσαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις τονίζοντας με ανακοινώσεις τους πως τελικά η… «Συννεφούλα» του Διονύση Σαββόπουλου παραμένει στο πρόγραμμα σπουδών. Οσο για τα τραγούδια της Ριάνα («Umbrella») και του Νικόλα Ασιμου («Ρε μπαγάσα») υποστηρίζουν πως είχαν αφαιρεθεί νωρίτερα από το ίδιο το ΙΕΠ. Πότε όμως και γιατί;

Αυτό ακριβώς παραλείπουν να εξηγήσουν. Οτι δηλαδή η Ριάνα και ο Ασιμος βγήκαν από τα Θρησκευτικά μετά την οργισμένη επιστολή 19 σελίδων που είχε στείλει τον περασμένο Σεπτέμβριο στον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Τότε ο Ιερώνυμος είχε διατυπώσει έντονες ενστάσεις για τα νέα προγράμματα και είχε παρουσιάσει όλα τα σημεία με τα οποία διαφωνούσε. Πολλά απ’ αυτά τελικά έγιναν δεκτά από το υπουργείο Παιδείας και τα ανέφερε προχθές ο μητροπολίτης Υδρας Εφραίμ, εκθέτοντας την κυβέρνηση στο κοινό της κι όχι μόνον. Σαφέστερη αποτύπωση της αλήθειας δεν υπάρχει…
Τα παιδιά του κυρ Αλέκου

Το να ψάχνετε πληροφορίες για τα δικαιώματα των ανέργων στο kathimerinotita.gov.gr –το site για τους πολίτες που δημιούργησε το γραφείο του Αλέκου Φλαμπουράρη – ακούγεται αν μη τι άλλο λογικό. Οπως επίσης να αναζητείτε πληροφορίες για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ή το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Πώς θα σας φαινόταν, όμως, αν σας έλεγαν ότι μπορείτε να ψάξετε και συμβουλές για την… προστασία των παιδιών σας –babysitting δηλαδή; Τουλάχιστον γι’ αυτό μάς ενημερώνει ένα ακόμη δελτίο Τύπου από το γραφείο του υπουργού Επικρατείας.

Δεν μπορεί, μας τρολάρουν…