Ηταν μια συγκινητική παρουσίαση βιβλίου αλλά και με μπόλικη πολιτική σημειολογία, όπως μου είπε γλαφυρά ο κατάσκοπός μου. Για την παρουσίαση του βιβλίου «Ακρωνύμια» ο λόγος, που σας έγραφα πως θα γινόταν στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βουλής. Το νέο πόνημα του αειθαλούς και ενωτικού Μανώλη Γλέζου παρουσιάστηκε χθες.

Ο εμβληματικός Γλέζος μίλησε από ψυχής, για τους συντρόφους του που πια δεν ζουν, για όσους εκτελέστηκαν, ενώ έστειλε και ένα σαφές μήνυμα στο σημερινό πολιτικό προσωπικό: «Κι αν πεθάνω θα σας κυνηγάει η ύπαρξή μου, για να κάνετε αυτό που πρέπει να κάνετε! Μη νομίζετε ότι θα γλιτώσετε από μένα ποτέ» είπε μέσα σε χειροκρότημα.

Ο κόσμος ήταν πολύς. Και ειδικό βάρος είχε η παρουσία του Πρωθυπουργού. Μάλιστα μετά το τέλος της παρουσίασης ο Τσίπρας πλησίασε τον Γλέζο και κάτι του είπε στο αφτί σε ζεστό κλίμα. Το βιβλίο για την Ιστορία προλόγισαν οι Μεϊμαράκης, Βούτσης, ενώ ο κατάσκοπός μου διέκρινε τον νυν υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα αλλά και τον πρώην Γιάννη Πανούση ανάμεσα στο κοινό. Θυμίζω ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν δέχθηκε να προλογίσει το βιβλίο δίπλα σε «μνημονιακούς» όπως ο Βούτσης και ο Μεϊμαράκης, όπως η ίδια είχε δηλώσει με τη γνωστή της… σεμνότητα.