Τις σοβαρές καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, και έχουν προκαλέσει πολιτική θύελλα, περί πιέσεων που φέρεται να δέχθηκε για να στοχοποιήσει τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη επανέλαβε χθες ο ισοβίτης Ευθύμιος Γιαννουσάκης καταθέτοντας ενώπιον του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά Παναγιώτη Μπρακουμάτσου.

Ο κρατούμενος οδηγήθηκε εκ νέου χθες στα δικαστήρια όπως ήταν προγραμματισμένο καθώς από τον καταγγέλλοντα, ως είθισται εξάλλου, ξεκίνησε ο εισαγγελικός λειτουργός να ξετυλίγει το κουβάρι όλων εκείνων που περιγράφει ο Γιαννουσάκης στη μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει .

Οπως είναι γνωστό, το σκέλος των επίμαχων καταγγελιών που αφορούν σε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων έχει ήδη πάρει τον δρόμο για τη Βουλή καθώς τα μέλη της έχουν την αποκλειστική αρμοδιότητα να ελέγχουν επί της ουσίας πράξεις ή παραλείψεις πολιτικών προσώπων και να αποφαίνονται αν αυτές στοιχειοθετούν αξιόποινες πράξεις ώστε αναλόγως να δίνουν το σήμα για την έναρξη της ποινικής διαδικασίας.

Ετσι, ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός, τα χέρια του οποίου είναι δεμένα για τη διερεύνηση του ρόλου πολιτικών προσώπων, στρέφει τώρα τον προβολέα των ερευνών του στα μη πολιτικά πρόσωπα που έχει συμπεριλάβει στην αναφορά του ο κρατούμενος, ο οποίος έχει στραφεί εις βάρος αξιωματικού του Λιμενικού και εισαγγελικής λειτουργού.

Κατά τη διάρκεια της τρίωρης κατάθεσής του ενώπιον του Π. Μπρακουμάτσου, ο Γιαννουσάκης επιβεβαίωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς του σε σχέση με πιέσεις που φέρεται να δέχθηκε προκειμένου να εμπλέξει στην υπόθεση του «Noor-1», για την οποία έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

Στα χέρια του ίδιου εισαγγελικού λειτουργού έφτασε και η μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε πριν από λίγες ημέρες στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την ίδια υπόθεση και ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο κ. Μπρακουμάτσος θα μελετήσει το περιεχόμενό της και σύντομα αναμένεται να καλέσει τον κ. Μαρινάκη προκειμένου να καταθέσεις ως μάρτυρας ενώπιόν του για όσα καταγγέλλει με την πολυσέλιδη αναφορά του που τυποποιούν το κακούργημα της απόπειρας κατάχρησης εξουσίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μαρινάκης έχει στραφεί και εις βάρος κάθε άλλου υπευθύνου που φέρεται να είχε διαδραματίσει συγκεκριμένο ρόλο στην υπόθεση που ερευνάται από τις εισαγγελικές Αρχές. Σε περίπτωση, δε, που από τη μαρτυρική του κατάθεση προκύψει αναφορά σε πολιτικό πρόσωπα, αμέσως ο εισαγγελέας θα στείλει και αυτή τη δικογραφία στη Βουλή για τα περαιτέρω.