Ενός κακού μύρια έπονται στον Παναθηναϊκό. Μετά την απώλεια του Μάρκους Μπεργκ που πήρε μεταγραφή στην αραβική Αλ Αΐν και του Βίκτωρα Κλωναρίδη, ο οποίος υπέγραψε χθες τριετές συμβόλαιο με την ΑΕΚ, οι Πράσινοι κινδυνεύουν να χάσουν οριστικά ένα ακόμη βασικό στέλεχος από την ομάδα της περασμένης σεζόν. Την ώρα που στο Τριφύλλι εξέφραζαν την αισιοδοξία τους για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Κιέβο Βερόνα προκειμένου να ανανεωθεί ο δανεισμός του κονγκολέζου μεσοεπιθετικού, πληροφορίες από το Βέλγιο αναφέρουν ότι η Σταντάρ Λιέγης ετοιμάζει πρόταση για την αγορά του από τον ιταλικό σύλλογο. Προπονητής των Κόκκινων είναι ο πρώην κόουτς του Ατρομήτου Σα Πίντο, ο οποίος γνωρίζει καλά τον Εμποκού από την εποχή που αγωνιζόταν στην πρώτη ομάδα της Σταντάρ και ο αριστεροπόδαρος χαφ έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες του συλλόγου. Ο πορτογάλος τεχνικός εντυπωσιάστηκε από την εξαιρετική σεζόν που πραγματοποίησε ο Εμποκού με το Τριφύλλι και εισηγήθηκε την αγορά του από τους Βερονέζους.

Η ενδεχόμενη απώλεια του Εμποκού δημιουργεί ένα ακόμη σημαντικό κενό, το οποίο θα αναγκάσει τους Πράσινους να κινηθούν για την απόκτηση ενός επιπλέον παίκτη που θα προορίζεται για τη βασική ενδεκάδα. Ηδη ο Ουζουνίδης βρίσκεται στην αναζήτηση αντι-Μπεργκ και αντι-Κλωναρίδη, ενώ στοχεύει και στην πραγματοποίηση τουλάχιστον άλλων έξι μεταγραφών. Η πρώτη εξ αυτών φαίνεται ότι θα αφορά τον ισραηλινό μεσοεπιθετικό Ομρι Αλτμαν, ο οποίος ήρθε χθες στην Αθήνα για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει τριετές συμβόλαιο, ενώ αμέσως θα ακολουθήσει και ο πρώην στόπερ της ΑΕΚ Δημήτρης Κολοβέτσιος, ο οποίος είναι ελεύθερος και έχει συμφωνήσει προφορικά με το Τριφύλλι.

Στο μεταξύ, μετά τους Βιγιαφάνιες, Μολέντο και ο Ζέκα θα χάσει σημαντικό μέρος της προετοιμασίας. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού θα μείνει εκτός προπονήσεων περίπου δύο εβδομάδες λόγω προβλήματος στο γόνατο.