Αλλη μια επίθεση εξαπολύει τις τελευταίες ημέρες ο Ντόναλντ Τραμπ κατά των δημοσιογράφων, προσπαθώντας να συσπειρώσει τους υποστηρικτές του εναντίον όλων εκείνων που τολμούν να του ασκούν κριτική. «Τα ψευδή ΜΜΕ προσπαθούν να μας φιμώσουν, αλλά δεν θα τους το επιτρέψουμε» είπε ο αμερικανός πρόεδρος σε εκδήλωση προς τιμήν βετεράνων, στην Ουάσιγκτον. «Προσπάθησαν να μας εμποδίσουν να πάμε στον Λευκό Οίκο. Αλλά εγώ είμαι πρόεδρος, εκείνοι δεν είναι».

Ακόμη, υποστήριξε ότι ο Τύπος αυτοκαταστράφηκε επειδή το παρατράβηξε. Πριν ανέβει στο βήμα, μπήκε στον λογαριασμό του στο twitter και έκανε και άλλες αναρτήσεις εναντίον των fake news. Ο Τραμπ συνεχίζει να προσβάλλει με τα tweet του εκπροσώπους του Τύπου, παρότι πολιτικοί και από τα δύο κόμματα του έχουν ζητήσει να σταματήσει να ασχολείται και να στρέψει το ενδιαφέρον του στη διακυβέρνηση της χώρας. Την Πέμπτη έκανε προσωπική επίθεση κατά της παρουσιάστριας του πρωινού προγράμματος του δικτύου MSNBC Μίκα Μπρεζίνσκι γράφοντας ότι είναι «χαζή και τρελή» και ότι είχε αρνηθεί να τη συναντήσει στο εξοχικό του στη Φλόριντα την Πρωτοχρονιά επειδή εκείνη «αιμορραγούσε έπειτα από λίφτινγκ στο πρόσωπο». Αποκάλεσε τον συμπαρουσιαστή και αρραβωνιαστικό της Τζο Σκάρμπορο «ψυχάκια» και «σκουπίδι» την εκπομπή που κάνουν.

Το ξέσπασμά του θεωρείται ότι ήρθε έπειτα από μια εβδομάδα πίεσης καθώς διαψεύστηκαν οι ελπίδες του ότι η Γερουσία θα ενέκρινε γρήγορα νομοσχέδια που θα ακυρώσουν το πρόγραμμα υγείας του Ομπάμα, κάτι που αποτελούσε μια από τις βασικές προεκλογικές υποσχέσεις του. Η σκληρή επίθεση κατά της Μπρεζίνσκι θύμισε σε πολλούς μια ανάλογη που είχε κάνει σε άλλη μια γυναίκα παρουσιάστρια, τη Μέγκιν Κέλι. Μετά το πρώτο debate για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών τον Αύγουστο του 2015 ο Τραμπ είχε πει ότι η Κέλι, που ήταν εκ των συντονιστών της συζήτησης, «έβγαζε αίμα από τα μάτια, αίμα από παντού», υπονοώντας την έμμηνο ρύση της.

Ακόμα και Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές επέκριναν το τελευταίο μπαράζ επιθέσεων του Τραμπ κατά δημοσιογράφων. «Κύριε πρόεδρε, τα tweet σας δεν αρμόζουν στο αξίωμά σας και εκπροσωπούν όλα όσα είναι λάθος στην αμερικανική πολιτική, όχι το μεγαλείο της χώρας μας» είπε η Λίντσεϊ Γκράχαμ, γερουσιαστής της Νότιας Καρολίνας. «Αυτό πρέπει να σταματήσει» σχολίασε η Σούζαν Κόλινς του Μέιν. «Δεν χρειάζεται να τα πηγαίνουμε καλά με τους δημοσιογράφους, χρειάζεται όμως να διατηρούμε σεβασμό και πολιτισμένη σχέση». Ακόμα και ο πρόεδρος της Βουλής Πολ Ράιαν δεν απέφυγε να στηλιτεύσει τη στάση του προέδρου: «Προφανώς, τα σχόλια που έκανε δεν ήταν σωστά. Εμείς προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις, τον πολιτισμό των debates και όλα αυτά δεν συμβάλλουν».

Την Παρασκευή, η Μπρεζίνσκι και ο Σκάρμπορο απάντησαν με άρθρο τους στην εφημερίδα «Washington Post», που είχε τον τίτλο: «Ο πρόεδρος Τραμπ δεν είναι καλά». «Ο πρόεδρος Τραμπ εξαπέλυσε προσωπική επίθεση εναντίον μας, αλλά οι ανησυχίες για την ανεξέλεγκτη συμπεριφορά του ξεπερνούν κατά πολύ το προσωπικό. Οι διεθνείς ηγέτες και οι σύμμαχοι των ΗΠΑ αναρωτιούνται αν αυτός ο άνθρωπος είναι κατάλληλος για πρόεδρος» έγραψαν, ενώ διέψευσαν κατηγορηματικά ότι η Μπρεζίνσκι έκανε λίφτινγκ και ότι είχε ζητήσει να συναντήσει τον Τραμπ στη Φλόριντα.

Παλαιότερα οι δύο δημοσιογράφοι είχαν επικριθεί ότι αντιμετωπίζουν ήπια τον Τραμπ, ο οποίος συχνά συνομιλούσε τηλεφωνικά μαζί τους στην εκπομπή «Morning Joe» κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Πέρυσι μάλιστα, τους είχε χαρακτηρίσει «υποστηρικτές» και είχε προσφερθεί να είναι κουμπάρος στον γάμο τους. Τον τελευταίο καιρό όμως επικράτησε ένταση και η Μπρεζίνσκι αμφισβητεί ακόμα και τη νοητική κατάσταση του προέδρου. Επειτα από όλα αυτά, το Σάββατο ο Τραμπ συνέχισε τη βεντέτα μέσω twitter: «Ο τρελός Τζο Σκάρμπορο και η χαζή σαν τούβλο Μίκα δεν είναι κακοί άνθρωποι, αλλά κάνουν κακή εκπομπή, τα νήματα της οποίας κινούν τα αφεντικά τους».

Ο Τραμπ επέλεξε να πανηγυρίσει και για τη «νίκη» του επί του CNN, αφότου το δίκτυο απέσυρε μια είδηση βάσει της οποίας αμερικανοί ειδικοί ερευνούσαν τους δεσμούς μεταξύ του Αντονι Σκαραμούτσι, επικεφαλής ενός μεγάλου hedge fund και υποστηρικτή του Τραμπ, με ρωσικό επενδυτικό fund. Τρεις δημοσιογράφοι παραιτήθηκαν και το CNN ζήτησε συγγνώμη από τον Σκαραμούτσι. «Το CNN, το ΝΒC, το CBS, το ABC, η “Washington Post” και οι “New York Times”, όλα είναι fake news!» έγραψε.