Επενδύσεις 1,5 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του οινοποιείου της οι οποίες έρχονται να προστεθούν στα 12 εκατ. ευρώ επενδύσεων που πραγματοποίησε τα προηγούμενα χρόνια, ανακοίνωσε η Semeli Winery. Οι επενδύσεις αυτές θα υλοποιηθούν έως τα τέλη του 2018 και θα αφορούν την αναβάθμιση της διαδικασίας παραγωγής και του μηχανολογικού εξοπλισμού, την αύξηση της έκτασης των αμπελώνων και την αναβάθμιση και επέκταση των χώρων υποδοχής και φιλοξενίας. Είναι μία από τις μεγαλύτερες επενδυτικές κινήσεις στον χώρο της ελληνικής οινοποιίας.

Οπως λένε από την εταιρεία, αυτή παραμένει σε συνεχή επενδυτική δραστηριότητα βελτιώνοντας την παραγωγή, την υποδομή και τις εγκαταστάσεις της. «Η επένδυση αυτή αναβαθμίζει τον χώρο παραγωγής με state of the art εξοπλισμό και σύγχρονα συστήματα οινοποίησης, αναδεικνύοντας το οινοποιείο σε σημείο αναφοράς τόσο για την Ελλάδα όσο και για το εξωτερικό» λέει η Μυρτώ Σάλλα, μέτοχος και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της Semeli.

Η εταιρεία που μετράει 38 χρόνια παρουσίας στον κλάδο της οινοποιίας, το 2016 πραγματοποίησε κύκλο εργασιών 3,6 εκατ. ευρώ και το 2017 αναμένει να κλείσει με κύκλο εργασιών άνω των 4 εκατ. ευρώ. Ηδη το πρώτο εξάμηνο του έτους τα λειτουργικά κέρδη της Semeli παρουσίασαν αύξηση 25%.

«Η Semeli Winery συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο σημαντικά οινοποιεία της χώρας» τόνισε ο Λεωνίδας Νασιάκος, οινολόγος και γενικός διευθυντής της. Ηδη η εταιρεία πραγματοποιεί το 15% του τζίρου της στο εξωτερικό και έχει στόχο εντός της προσεχούς τριετίας να διπλασιάσει το ποσοστό.

«Το 2017 είναι από κάθε άποψη μια ξεχωριστή χρονιά για την εταιρεία, αφού τα κρασιά της κυριολεκτικά σάρωσαν τα διεθνή βραβεία. Απονεμήθηκαν στη Semeli 41 βραβεία και διακρίσεις διεθνούς επιπέδου» λέει ο κ. Νασιάκος.

Η συνολική έκταση των αμπελώνων από τους οποίους η Semeli αντλεί την πρώτη ύλη ξεπερνά τα 1.000 στρέμματα, συμπεριλαμβανομένων των ιδιόκτητων εκτάσεών της και των εκμεταλλεύσεων των συνεργαζόμενων αμπελουργών, είτε από τις ζώνες ΠΟΠ Νεμέα και Μαντίνεια είτε από άλλες περιοχές της Πελοποννήσου.

Η εταιρεία απασχολεί εργαζομένους αποκλειστικά από τις κοινότητες όπου επεκτείνονται οι αμπελώνες της στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο τις τοπικές οικονομίες.