Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπαγεωργίου ο 45χρονος συμβασιούχος καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος διακομίστηκε εκεί λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, έπειτα από ατύχημα που σημειώθηκε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, έξω από τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου, οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό συνεχίζουν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την όσο το δυνατόν καλύτερη έκβαση της κατάστασης της υγείας του άντρα, ο οποίος είναι πολυτραυματίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, αργά το βράδυ σταθμευμένο όχημα μεταφοράς μετακινήθηκε -άγνωστο πώς- με συνέπεια να παρασύρει και να τραυματίσει τον άντρα.

Στον σοβαρό τραυματισμό του συμβασιούχου αναφέρθηκε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σε συνέντευξη Τύπου με αντικείμενο την καθαριότητα, κάνοντας λόγο για δυσάρεστη είδηση.

Οπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του κεντρικού δήμου, Θωμάς Ψαρράς, το ατύχημα συνέβη έξω από τον ΧΥΤΑ, στη διάρκεια μεταφοράς κοντέινερ, όταν, σύμφωνα με τις πρώτες ενημερώσεις, δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία από τον οδηγό.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ασσήρου.