Το βιβλίο «Πρώτη φορά Αριστερά» του Βασίλη Ασημακόπουλου που αναφέρεται στην εσωκομματική πάλη στο ΠΑΣΟΚ την περίοδο 1974-1990 παρουσιάζεται σήμερα από τις εκδόσεις Andy’s στο καφέ του Νομισματικού Μουσείου (19.30). Το επίκεντρο του θέματος του συγγραφέα –που κάνει άλλωστε το βιβλίο ενδιαφέρον και επίκαιρο –δίνεται και από τον (μακροσκελή) υπότιτλο του εξωφύλλου: «Αντιθέσεις, αντιφάσεις, εσωτερικές συγκρούσεις στο ΠΑΣΟΚ την περίοδο 1974-1990 και οι βάσεις του πολιτικού μεταμορφισμού του».

Στην εκδήλωση της επίσημης παρουσίασης με συντονιστή τον δημοσιογράφο Σταύρο Λυγερό θα μιλήσουν ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, επίκουρος καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Αλέξης Μητρόπουλος, πρόεδρος της Ενωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ), ο αναπληρωτής καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Σπύρος Σακελλαρόπουλος και ο συγγραφέας Μιχάλης Χαραλαμπίδης.

… και η νέα Τουρκία

Σημειώστε όμως στην ατζέντα σας άλλη μία ενδιαφέρουσα συζήτηση που θα γίνει την Τετάρτη (21.00) στο Public Συντάγματος με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του γνωστού τούρκου διανοούμενου και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης Αχμέτ Ινσέλ «Η νέα Τουρκία του Ερντογάν – Από το δημοκρατικό όνειρο στην αυταρχική εκτροπή».

Πρόκειται για την πιο ολοκληρωμένη ανάλυση των εξελίξεων στην Τουρκία που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Διάμετρος.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν με συντονιστή τον δημοσιογράφο Αλκη Κούρκουλα ο Βαγγέλης Βενιζέλος ως πρώην αντιπρόεδρος κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, ο επίκουρος καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου Σωτήρης Ντάλης, ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης και ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος.