Το ελληνικό στοιχείο όλο και εμπλουτίζεται στον φετινό Ολυμπιακό, και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Με την απόκτηση του Παναγιώτη Ταχτσίδη σε μια αιφνιδιαστική μεταγραφική κίνηση, οι Ερυθρόλευκοι δεν πλήρωσαν υπεραξία ενός ξένου αμφιβόλου ποιότητος, αλλά πήραν έναν διεθνή –που μάλιστα έπαιξε βασικός στο κρίσιμο παιχνίδι στο Βέλγιο –σε ιδιαίτερα προσιτή τιμή (κοντά στο ένα εκατ. η αγορά από την Τορίνο).

Ηταν μάλιστα ο τρίτος Ελληνας, από τις τέσσερις μεταγραφές που έχουν κάνει ώς τώρα οι Πειραιώτες (καθώς ήδη είχαν αποκτηθεί ο Ρισβάνης και ο Κούτρης).

Μάλιστα, από τους 32 παίκτες που απαρτίζουν αυτή τη στιγμή το ρόστερ των πρωταθλητών Ελλάδας, σχεδόν οι μισοί (15/32) είναι Ελληνες, αν και δεν θα μείνουν όλοι.

Οπως για παράδειγμα ο Ανδρέας Μπουχαλάκης που δεν τον υπολογίζει ο Χάσι και θα πάει δανεικός στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Λογικά θα ακολουθήσουν κι άλλοι.

Οι Ελληνες ανέκαθεν «πονάνε» πάντα περισσότερο την ομάδα, και μάλιστα από πέρυσι ο Ολυμπιακός (με τον Μπέντο να υποστηρίζει το πλάνο και με το παραπάνω) είχε ανεβάσει τέσσερις νεαρούς Ελληνες από τις ακαδημίες του, με τους δύο (Ρέτσος – Μανθάτης) να καθιερώνονται ως βασικοί σε πολλά παιχνίδια.

Επιπλέον, ο προπονητής Μπέσνικ Χάσι, μιλώντας στου Ρέντη σε Φορτούνη και Καπίνο, τους είπε ότι περιμένει πολλά από αυτούς φέτος.

Ακόμα και οι τερματοφύλακες για πρώτη φορά είναι και οι τρεις Ελληνες (Καπίνο – Γιαννιώτης – Χουτεσιώτης) και μάλιστα χθες στη Νέα Σμύρνη θα έπαιζε βασικός ο δεύτερος, αλλά τραυματίστηκε στον θώρακα στην τελευταία προπόνηση και έπαιξε ο Καπίνο.

Κοντά ο Εμενίκε. Πολύ κοντά στη συμφωνία με τον Εμενίκε (οι Τούρκοι αναφέρουν πως ήδη ολοκληρώθηκε!) είναι ο Ολυμπιακός καθώς ο παίκτης αποδεσμεύτηκε από τη Φενέρμπαχτσε. Ενώ μπορεί να υπάρχει εξέλιξη και με τον βέλγο μέσο, τον Οφόε, στον οποίο η Λέγκια θα κάνει βελτιωμένη πρόταση για επέκταση συμβολαίου. Αν αρνηθεί, δεν αποκλείεται να τον βγάλει προς πώληση.

Ο Πανιώνιος επικράτησε με 2-1 του Ολυμπιακού χθες στη Νέα Σμύρνη σε ένα φιλικό για ιερό σκοπό (με όλες τις εισπράξεις να πηγαίνουν στην οικογένεια του μικρού Βαγγέλη που δίνει τον δικό του αγώνα για τη ζωή). Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και πιο έτοιμοι και επικράτησαν με γκολ των Γεσίλ και Λάμπρου, ενώ είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Ανσαριφάρντ, με τους πρωταθλητές να είναι ακόμα ανέτοιμοι.