Με την απόκτηση και του Κιμ Τιλί από την Μπασκόνια, ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε την αλλαγή πλάνου στο θέμα των ξένων. Φέτος προχωράει στην απόκτηση μπαρουτοκαπνισμένων στην Ευρωλίγκα παικτών, που δεν χρειάζονται φροντιστήριο από τους Ελληνες, όπως έγινε για παράδειγμα με τον Μπιρτς, τον Γιανγκ, αλλά και τον Γκριν.

Ο τελευταίος μάλιστα δεν αποδέχθηκε από την αρχή και απόλυτα τον ρόλο του να έρχεται από τον πάγκο, κάτι που είναι δύσκολο να συμβεί με τον παίκτη που αποκτήθηκε ως μπακ απ του Γιώργου Πρίντεζη, τον γάλλο φόργουορντ Κιμ Τιλί. Επίσης ο Ολυμπιακός ήδη έχει πάρει τρεις Ευρωπαίους, συμπεριλαμβανομένου και του Ελληνα Γιώργου Μπόγρη με δυνατό μεταπτυχιακό για μία τριετία στην Ισπανία.

Δεν είναι τυχαίο ότι με τους δύο πιο έμπειρους ξένους του (Χάκετ και Λοτζέσκι) στα πιτς από σοβαρούς τραυματισμούς, οι υπόλοιποι αλλοδαποί –με εξαίρεση τον εκπληκτικό Μιλουτίνοφ –λύγισαν μέχρι που… εξαφανίστηκαν στους τελικούς του πρωταθλήματος αλλά και στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας (με εξαίρεση τον Γκριν στον ημιτελικό και τον Μπιρτς στον τελικό, όταν όμως είχε κριθεί προ πολλού). Γι’ αυτό άλλωστε προτιμήθηκε ο Λετονός Στρέλνιεκς από τον Γκριν και τώρα ο Τιλί ως πολύτιμος ρολίστας, που θα μπορεί θεωρητικά να προσφέρει πολύ πιο άνετα 15 ποιοτικά λεπτά σε άμυνα (κυρίως) και επίθεση, ενώ διαβάζει πολύ καλά το παιχνίδι.

Σε αντίθεση με έναν ελπιδοφόρο Αμερικανό από κάποιο κολέγιο, που θα χρειαζόταν αρκετό χρόνο προσαρμογής και κατανόησης των νέων δεδομένων.