Συλλέκτρια τίτλων η Γερμανία, ακόμα κι αν αγωνίζεται με «σκιώδη ομάδα».

Τα πιτσιρίκια του Γιόαχιμ Λεβ – πέντε παίκτες θα μπορούσαν να αγωνιστούν στην Κ-21, ενώ κανείς δεν έχει ηλικία άνω των 30 ετών – παρέδωσαν τα διαπιστευτήριά τους στα ρωσικά γήπεδα. Νίκησαν 1-0 τη Χιλή στην Αγία Πετρούπολη και κατέκτησαν το Κύπελλο Συνομοσπονδιών για πρώτη φορά στην ιστορία τους, δύο ημέρες μετά την κατάκτηση από την ομάδα Κ-21 του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (νίκησαν με το ίδιο σκορ την Ισπανία).

Το μοναδικό γκολ πέτυχε ο Λαρς Στιντλ έπειτα από ασίστ του Γκορέτσκα που εκμεταλλεύτηκε παιδαριώδες λάθος της χιλιανής ομάδας.

Τρεις παίκτες της νεανικής ομάδας της Γερμανίας, οι Βέρνερ, Γκορέτσκα και Στιντλ, κατέκτησαν την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ σημειώνοντας από τρία γκολ, βάζοντας δύσκολα στον Λεβ ενόψει των κλήσεων για το επόμενο Μουντιάλ.

Η Χιλή ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, δίνοντας την ευκαιρία στον Γκάρι Λίνεκερ να επαναλάβει τη διάσημη φράση του «το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που παίζουν 11 εναντίον 11 και στο τέλος κερδίζει πάντα η Γερμανία».

Την τρίτη θέση στο τουρνουά κατέκτησε η Πορτογαλία που νίκησε 2-1 το Μεξικό στην παράταση, χωρίς τον αρχηγό της Κριστιάνο Ρονάλντο που είχε πάρει άδεια για να δει τα νεογέννητα δίδυμα παιδιά του.

Ο Φερνάντο Σάντος δεν έκρυψε τη φιλοδοξία του για το επόμενο Μουντιάλ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η ομάδα μου πάντοτε είναι υποψήφια για να κερδίζει σε όποια διοργάνωση κι αν συμμετέχει».