Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή Κοκκάλα του δήμου Ανατολικής Μάνης.

Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα, δεν χρειάστηκε να εκκενωθούν οι οικισμοί Νυμφίο και Κοκκάλα, αλλά για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν οι ένοικοι δύο ξενοδοχείων που λειτουργούν στην περιοχή.Ωστόσο, έπειτα από λίγη ώρα, επέστρεψαν στα δωμάτιά τους.

Στο μεταξύ, συνεχίζει και την Τρίτη το καταστροφικό έργο της η φωτιά που εκδηλώθηκε την Κυριακή στο Σκουτάρι, επίσης στην Ανατολική Μάνη.

Στα δύο αυτά μέτωπα της Λακωνίας επιχειρούν συνολικά 120 πυροσβέστες, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τις φωτιές, που δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές. Ρίψεις νερού από αέρος κάνει κι ένα ελικόπτερο Σινούκ.

Την ίδια ώρα, σε ύφεση βρίσκεται και το πύρινο μέτωπο που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή Μαγούλα, στο Κάτω Καστρίτσι, κοντά στο πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα πρώτα σπίτια της περιοχής, όπως και από τις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου. Οι πυροσβέστες παραμένουν επί ποδός, στην προσπάθειά τους να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά και να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Υπό έλεγχο τέθηκαν το πρωί οι πυρκαγιές στο Πανόραμα Μεγάρων και το Αλευροπόρι Κέρκυρας.

Στην υπόλοιπη χώρα, πολύ αυξημένος είναι την Τρίτη ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Σάμο, Ικαρία, Χίο και Δωδεκάνησα, προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Μόνο το τελευταίο 24ωρο η Πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει 70 δασικές πυρκαγιές ανά τη χώρα.