Υπέρ της ολοκλήρωσης της διαδικασίας μεταβίβασης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) στον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος αναδείχθηκε υπερθεματιστής στον πλειστηριασμό για την αλλαγή σκυτάλης του Οργανισμού, τάχθηκαν χθες στο δικαστήριο οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων και εργαζόμενοι της επιχείρησης.

Η συζήτηση διεξήχθη, όπως είχε προγραμματιστεί, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Τμήμα Εκουσίας Δικαιοδοσίας) προκειμένου, κατ’ εφαρμογήν του νόμου να επικυρωθεί το αποτέλεσμα του πλειστηριασμού και ο ΔΟΛ να περάσει από τα χέρια του ειδικού διαχειριστή στον νέο ιδιοκτήτη του.

Συγκεκριμένα, παρεμβάσεις υπέρ της επικύρωσης του σχετικού αποτελέσματος έκαναν, μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων τους οι εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων -ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΙΤ και ΕΤΙΤΑ –καθώς και εργαζόμενοι στον ΔΟΛ.

«Οποιαδήποτε άλλη επιλογή οδηγεί την εταιρεία σε πτώχευση, που είναιό,τι χειρότερο για τους εργαζομένους» τόνισαν οι δικηγόροι απευθυνόμενοι προς την πρόεδρο του δικαστηρίου Ελενα Πεδιαδίτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της δίκης άσκησε ξεχωριστή παρέμβαση η εταιρεία DIMERA συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, που αντιτίθεται στην ολοκλήρωση της διαδικασίας υπέρ του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Πριν από το τέλος της διαδικασίας ο εκπρόσωπος της εταιρείας που έχει αναλάβει την ειδική διαχείρισηΑνδρέας Αγγελίδης αναφερόμενος προς την πρόεδρο του δικαστηρίου, επισήμανε ότι «επειδή υπάρχει μεγάλη δυσχέρεια για την καταβολή μισθών των εργαζομένων στον ΔΟΛ είναι αναγκαίο να εκδοθεί το ταχύτερο δυνατό η απόφαση, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και ο νέος ιδιοκτήτης να αναλάβει τις υποχρεώσεις του έναντι των εργαζομένων».

Η δικαστική λειτουργός, αφού άκουσε τους πληρεξούσιους δικηγόρους όλων των διαδίκων επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της για τον ΔΟΛ.