Δεν πέρασαν 24 ώρες από την αυλαία του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και έσπευσε να διεκδικήσει ακόμη και την «πατρότητα» του ΠΑΣΟΚ. Μόνο που δεν πρόκειται για κάποιο ιστορικό στέλεχος του Κινήματος, αλλά για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή!

«Εγώ έχτισα το ΠΑΣΟΚ» ισχυρίστηκε (Alpha 98,9) ο υπουργός Ναυτιλίας, επιχειρώντας να απαντήσει στην «μπηχτή» της Φώφης Γεννηματά πως δεν είναι ευπρόσδεκτοι στο Κίνημα και τη ΔΗΣΥ όσοι «έπιασαν στασίδι εξουσίας στον ΣΥΡΙΖΑ».

Εξίσου ενοχλημένος αποκάλυψε μάλιστα πως στο γραφείο του έχει τέσσερις φωτογραφίες – κορόνα στο κεφάλι του: του Ελευθέριου Βενιζέλου, του Νικόλαου Πλαστήρα, του Ανδρέα Παπανδρέου και του Γιώργου Γεννηματά. «Βεβαίως και του Αλέξη Τσίπρα» έσπευσε να προσθέσει ο Κουρουμπλής. Για να μην υπάρχει δηλαδή αμφιβολία και για το παρελθόν του αλλά και για το παρόν του. Για το μέλλον θα δείξει…

«Χρειάζεται και ανανέωση»

«Η ενότητα είναι φανερή, χρειάζονται κι άλλα βήματα στο σκέλος της ανανέωσης» ανέφερε σε χθεσινή του συνέντευξη ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Τα λόγια της ΔΗΜΑΡ αντικατοπτρίζουν και τη θέση του κόμματος για το Συνέδριο. Είναι μεν ικανοποιημένοι για το πρώτο βήμα προς τη δημιουργία του νέου φορέα, θα παλέψουν ωστόσο για τη μορφή του, με την πρόταση Θεοχαρόπουλου για διπλή κάλπη να ισχύει στην περίπτωση που η εκλογή αρχηγού από τη βάση γίνει πριν από το ιδρυτικό Συνέδριο του κόμματος.

Επιφυλάξεις Λυκούδη

«Είδα το νέο λογότυπο και σκέφτηκα ότι αν με πρόταση της κ. Γεννηματά ύστερα από 6 μήνες πρόκειται να ιδρυθεί νέος φορέας, γιατί χρειαζόταν η δημιουργία ενός τέτοιου λογοτύπου σε αυτήν τη φάση; Δηλαδή δεν δημιουργείται η αίσθηση ότι θα είναι αυτό που είμαστε τώρα, απλώς θα εξελιχθούμε;» ανέφερε σε χθεσινή του συνέντευξη ο αντιπρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής των ΜΕΤΑρρυθμιστών Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος διατηρεί επιφυλάξεις για το εγχείρημα της ΔΗΣΥ. Παρ’ όλα αυτά, ο Λυκούδης είναι μια από τις φωνές που από καιρό υποστηρίζουν πως μόνο ενωμένη η Κεντροαριστερά θα αντέξει τις πιέσεις των άλλων δύο πόλων, αναφέροντας πως «θα επιθυμούσα το σύνολο αυτού του χώρου που σήμερα εκφράζεται από Το Ποτάμι, δηλαδή και το ίδιο Το Ποτάμι και οι συνεργαζόμενοι μαζί του, (…) να διαμορφώσουμε μια από κοινού στάση στην προσπάθεια να φτιαχτεί αυτός ο ευρύτερος προοδευτικός και δημοκρατικός χώρος. Να το κάνουμε όλοι μαζί. Ελπίζω ότι αυτό θα το πετύχουμε».