Βεντέτα φαίνεται πως έχει ανοίξει με το οικονομικό επιτελείο ο Νίκος Φίλης. Αυτή τη φορά, στο στόχαστρό του βρέθηκε ο Γιώργος Χουλιαράκης, με αφορμή τις δηλώσεις του για το χρέος στο συνέδριο του «Economist».

«Γιατί τα έλεγε, αφού τα ήξερε; Ως υπεύθυνος των Οικονομικών, το ήξερε; Μου κάνει εντύπωση. Εγώ δεν το ήξερα» είπε ο πρώην υπουργός (Real FM), σχολιάζοντας την περίφημη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών πως «όλοι ξέραμε πως δεν θα πάρουμε τίποτα τώρα για το χρέος».

Ο Φίλης άφησε μάλιστα αιχμές και για τη στρατηγική που ακολούθησε συνολικά η κυβέρνηση: «Αυτά είναι ερωτήματα που θα τα απαντήσουμε συλλογικά ως κόμμα και ως κυβέρνηση», σχολίασε και θυμήθηκε ότι «σε κάθε περίπτωση λέγαμε (το 2015) ότι αυτό δεν είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και δεν το υιοθετούμε». Αρνήθηκε, ωστόσο, τον χαρακτηρισμό του επικεφαλής της εσωκομματικής αντιπολίτευσης που κάποιοι του προσδίδουν το τελευταίο διάστημα, επειδή αφουγκράζεται όλο και περισσότερο την ομάδα των 53+: «Δεν είμαι αρχηγός αντιπολίτευσης, ούτε αρχηγός ομάδας. Είμαι ένα μέλος της συλλογικής ηγεσίας του κόμματος» είπε ο πρώην υπουργός.