Στον ιερό ναό Αγίας Μαρίνας στην Εκάλη θα τελεσθεί σήμερα στις 5 μ.μ., η εξόδιος ακολουθία του Μίνωα Κυριακού. Επιθυμία των οικείων του, όπως έμαθα, είναι, αντί στεφάνων, τα χρήματα να διατεθούν υπέρ του σκοπού των οργανισμών ΕΛΕΠΑΠ και Χατζηκυριάκειο Ιδρυμα Παιδικής Προστασίας.

Την είδηση του θανάτου του εφοπλιστή και ιδρυτή του ομίλου Antenna ακολούθησε πληθώρα συλλυπητήριων μηνυμάτων από όλο το φάσμα του δημόσιου βίου με πρώτους τους πολιτικούς αρχηγούς. Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον εκλιπόντα «άνθρωπο με όραμα, αρχές και ιδανικά», ενώ η επικεφαλής της ΔΗΣΥ Φώφη Γεννηματά σημείωσε ότι «υπήρξε ένας δραστήριος και καινοτόμος επιχειρηματίας, μα πάνω από όλα ήταν ένας ζεστός άνθρωπος, ένας στοργικός πατέρας, ένας καλός φίλος».

Ανακοίνωση εξέδωσε και Το Ποτάμι: «Άνθρωπος με αγάπη για τη χώρα, ανοιχτό πνεύμα και διάθεση προσφοράς άφησε σημαντικό έργο σε πολλούς τομείς».

Μέσω της εκπροσώπου τους Μανταλένας Παπαδοπούλου τοποθετήθηκαν και οι ΑΝΕΛ, που υπογράμμισαν ότι ο Κυριακού «υπήρξε από τους πρωτεργάτες που έβαλαν τα θεμέλια της ιδιωτικής ραδιοτηλεόρασης και της εγχώριας τηλεοπτικής βιομηχανίας, συμβάλλοντας στον πλουραλισμό της ενημέρωσης».

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης εξέφρασε τη βαθιά θλίψη του και συμπληρώνοντας ότι «αφήνει ένα σπουδαίο έργο και μια βαριά παρακαταθήκη στα παιδιά του, ως συνεχιστές αυτής της επιτυχημένης πορείας».

«Εδειξε τον δρόμο»

Το δικό της μήνυμα έστειλε η Ενωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας, της οποίας ο Κυριακού υπήρξε ιδρυτικό μέλος. «Ο Μίνωας Κυριακού αφήνει τεράστια παρακαταθήκη καθώς εργάσθηκε με πάθος, αυταπάρνηση και αφοσίωση για την ανάπτυξη και την πρόοδο της ελεύθερης τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, δείχνοντας τον δρόμο στις επόμενες γενιές του κλάδου. […] Το αίσθημα του καθήκοντος που τον διακατείχε τον οδήγησε στην ανάπτυξη έντονης δράσης άδολης προσφοράς, παρέχοντας ουσιαστική βοήθεια σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Αναμφισβήτητα το ήθος, o ακέραιος χαρακτήρας, το ελεύθερο πνεύμα, η διορατικότητα, η υπευθυνότητα και η προσφορά προς το συνάνθρωπο είναι στοιχεία που θα μας τον θυμίζουν πάντοτε».