Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο της ΝΔ θεωρούν ότι η εμπλοκή Καμμένου στην ποινική υπόθεση του «Noor 1» και η επίθεση Πολάκη κατά της Δικαιοσύνης είναι απόδειξη της φθοράς και της κατάρρευσης που παρουσιάζει ο κυβερνητικός συνασπισμός. Οσα διαδραματίστηκαν χθες στη Βουλή δεν ήταν αφετηρία αλλά συνέχεια ενός σχεδιασμού, που πλέον αποτελεί προτεραιότητα της αντιπολιτευτικής τακτικής της Πειραιώς.

Οι αλλεπάλληλες προσωπικές επιθέσεις κατά του Αλέξη Τσίπρα όχι μόνο για τις αποτυχίες του στην οικονομία, αλλά και για την πλήρη ταύτισή του –όπως υποστήριξε –με «υπουργούς συκοφάντες» που έχουν «υβριστικό και εμπρηστικό λόγο», από το γαλάζιο επιτελείο θεωρούν ότι αποκάλυψαν αδύναμα σημεία του Πρωθυπουργού, ο οποίος αναγκάστηκε «να τραπεί σε φυγή». Κεντρικός στόχος του προέδρου της ΝΔ ήταν να στείλει το μήνυμα στους πολίτες πως ο Αλέξης Τσίπρας επιδοκιμάζει και ταυτίζεται με αντιδημοκρατικές συμπεριφορές του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, οι οποίες συνιστούν θεσμική εκτροπή.

Μολονότι ακόμη μία φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ολοκλήρωσε μια ομιλία του στη Βουλή καλώντας τον Πρωθυπουργό να παραιτηθεί με τη φράση «φύγετε τώρα», η χθεσινή παρέμβασή του ήταν από τις πιο σφοδρές ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επενδύοντας στην «τοξικότητα» που συνοδεύει πλέον τους Καμμένο και Πολάκη. Με βασικό επιχείρημα ότι η δημόσια ζωή επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ «έχει χάσει επαφή με τη δημοκρατική ομαλότητα και τις εγγυήσεις της νομιμότητας», η ΝΔ προετοιμάζει ήδη μια αντεπίθεση διαρκείας που θα αναδείξει και νέα μέτωπα κατά της κυβέρνησης.

«ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΨΕΜΑΤΑ». Βασική επιδίωξη του προέδρου της ΝΔ ήταν επίσης να γίνει απολύτως κατανοητό από τους πολίτες ότι ο Πρωθυπουργός και στο πρόσφατο Eurogroup τους εξαπάτησε και ότι τελικά απέτυχε σε όλα. Θεσμική χυδαιότητα, είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, είναι ότι ακόμα και σήμερα λέει «ασύστολα ψέματα» ενώ πριν από πέντε μήνες άλλα έλεγε και υποσχόταν. «Τα δεχθήκατε όλα. Εσείς τα ψηφίσατε, όχι εμείς! Εσείς υπογράψατε το τέταρτο Μνημόνιο, όλοι εσείς».

Ακόμη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε στο κάδρο της κριτικής του και τις αρνητικές επιδόσεις της κυβέρνησης στον τομέα της εγκληματικότητας με προφανή στόχο να δείξει ότι η ΝΔ θα εξακολουθήσει να δίνει βάρος στα πεδία της καθημερινότητας.