«Γεννημένοι» την 4η Ιουλίου

Η 4η Ιουλίου 2004 έχει μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη των φίλων του ποδοσφαίρου. Η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στα γήπεδα της Πορτογαλίας από την ομάδα του Οτο Ρεχάγκελ γέννησε ελπίδες ότι το ποδόσφαιρο στη χώρα μας θα άνοιγε τα φτερά του, αποκτώντας πλέον διαφορετική δομή, οργάνωση και το ελληνικό πρωτάθλημα θα ανέβαινε σε υψηλότερο επίπεδο.

Χιλιάδες μικρά παιδιά εμπνεύστηκαν από το έπος της Πορτογαλίας, είχαν στο δωμάτιό τους τη φωτογραφία του Χαριστέα και του Καραγκούνη, ενώ φορούσαν με υπερηφάνεια τη φανέλα της Εθνικής, στην οποία ήταν τυπωμένο το όνομα του αρχηγού Θοδωρή Ζαγοράκη.

Αυτά τα παιδιά άρχισαν να μαθαίνουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου, γέμισαν τις ακαδημίες και άρχισαν να κάνουν όνειρα για μία λαμπρή καριέρα. Δυστυχώς, κάτι δεν πήγε καλά στη διαχείριση αυτής της επιτυχίας, που δεν ήταν ανάλογη με αυτή του 1987 όταν η Ελλάδα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο μπάσκετ.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο απώλεσε μία τεράστια ευκαιρία. Ο κόσμος, που για ένα διάστημα είχε ξεχάσει την Εθνική, την αγκάλιασε ξανά και αυτή τον αντάμειψε με μια καλή πορεία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας και στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Τίποτα όμως δεν άλλαξε. Το ελληνικό ποδόσφαιρο συνεχίζει να κινείται στην ανυποληψία, ενώ έχει τις δυνατότητες να ανέβει ψηλότερα στην κλίμακα του ευρωπαϊκού χάρτη. Η ΕΠΟ κατά πρώτο λόγο και στη συνέχεια η Σούπερ Λίγκα φέρουν ακεραία την ευθύνη για αυτό.

Η φανέλα του Ζαγοράκη μπήκε στο ντουλάπι και οι έφηβοι πλέον πιτσιρικάδες, που εμπνεύστηκαν από την 4η Ιουλίου 2004, αναζητούν (όσοι παρέμειναν στον χώρο) νέους ήρωες.

Κόντρα

Η έναρξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας έχει προγραμματιστεί για τις 19 Αυγούστου, ωστόσο τα προβλήματα παραμένουν πολλά. Το κυριότερο αφορά τα τηλεοπτικά, καθώς οι σχέσεις της Λίγκας με το συνδρομητικό κανάλι της NOVA δεν είναι στο καλύτερο σημείο τους. Η διοργανώτρια Αρχή του πρωταθλήματος ζητά από το συνδρομητικό κανάλι χρήματα από τις ρήτρες που αφορούσαν τις προηγούμενες χρονιές και περίμεναν μέχρι χθες το ποσό των 6,5 εκατ. Η κόντρα συνεχίζεται και το σίριαλ αυτό αναμένεται να έχει αρκετά επεισόδια.

Σισέ

Ο Τζιμπρίλ Σισέ αντέχει ακόμα και σε ηλικία 36 ετών θέλει να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο. Ο γάλλος επιθετικός συμφώνησε με την ελβετική Ιβερντόν, η οποία αγωνίζεται στην 3η κατηγορία. Ο Σισέ αγωνίστηκε για τελευταία φορά τον Μάιο του 2015, φορώντας τη φανέλα της Μπαστιά, σε αγώνα με τη Μαρσέιγ.

Στο φιλέ

Μία ακόμα μεταγραφική κίνηση για την ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού. Ο 34χρονος βούλγαρος ακραίος Τοντόρ Αλεξίεφ υπέγραψε με τους Ερυθρόλευκους συμβόλαιο συνεργασίας για ένα χρόνο. Ο Αλεξίεφ έχει κατακτήσει με την Εθνική Βουλγαρίας χάλκινα μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2006 και στο ευρωπαϊκό του 2009. Παράλληλα έχει κατακτήσει ατομικές διακρίσεις σε αρκετές διεθνείς διοργανώσεις. Εχει αγωνιστεί σε Ρωσία, Ιταλία, Τουρκία και Αργεντινή.