Ενα από τα πιο δυνατά –μεταγραφικά –σίριαλ του καλοκαιριού δείχνει να φτάνει στο τέλος του. Ο Ολυμπιακός έχει προσεγγίσει εδώ και αρκετό καιρό τον Εμανουέλ Εμενίκε και μάλιστα σχεδόν όλη την τελευταία εβδομάδα ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Αρμάντο Μάριο Ουσίγιος, έχει μετακομίσει στην Κωνσταντινούπολη.

Ο λόγος, για να πείσει τον νιγηριανό φορ να πει το ναι, καθώς είναι ο εκλεκτός προπονητή και διοίκησης, δεδομένου ότι με τη Φενέρμπαχτσε τα είχαν βρει οι πρωταθλητές Ελλάδας (κοντά στα 2,5 εκατ. ευρώ αφού η φήμη που είχε βγει από κάποια τουρκικά ΜΜΕ ότι έχει αποδεσμευθεί δεν ίσχυε).

Πλέον ο παίκτης πείστηκε και αναμένεται σήμερα να έρθει στην Αθήνα για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να πάρει τη φανέλα (με το 9) του βασικού σέντερ φορ!

Είναι ένας παίκτης που θυμίζει ιδιαίτερα στο στυλ τον –συμπατριώτη του και συμπαίκτη του στην Εθνική –Μπράουν Ιντέγε, με τη διαφορά ότι εκτός από τη δύναμη ο Εμενίκε διαθέτει πολύ καλύτερη τεχνική κατάρτιση. Στη Φενέρμπαχτσε η καλύτερη χρονιά του ήταν η πρώτη (μισή, καθώς στον πρώτο γύρο έπαιζε στη Σπαρτάκ) και μετά η προπέρσινη, που σημείωσε 7 γκολ, αλλά ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος και δεν είχε εξασφαλισμένη τη θέση του βασικού, αφού υπήρχαν επίσης ο Ολλανδός Φαν Πέρσι, ο Τούρκος Βολκάν και ο Βραζιλιάνος Φερναντάο.

Εδώ ο Εμενίκε θα έχει «αντιπάλους» λογικά τον Ανσαριφάρντ (που κερδίζει πόντους από τον Βέργο) και τον επόμενο σέντερ φορ που θα αποκτήσει η ομάδα. Συνεπώς έχει τα φόντα να διακριθεί πολύ περισσότερο και να βγει μπροστά, καθώς έχει ικανότητα και εμπειρία. Γι’ αυτό άλλωστε στον Πειραιά θα δώσουν συνολικά πάνω από 5.000.000 ευρώ για αυτή τη μεταγραφή, καθώς είναι ένα από τα ονόματα που είχαν «κυκλώσει» από την αρχή στον σχεδιασμό με τον Μπέσνικ Χάσι.

Από εκεί και πέρα στον Ολυμπιακό θέλουν να τελειώσουν την υπόθεση του Μεντί Καρσελά, με τον μαροκινό εξτρέμ να φαίνεται θετικός να έρθει στην Ελλάδα ενώ συνεχίζεται το παζάρι με τη Γρανάδα. Αντίθετα ο Οφόε πήγε στην Κράσνονταρ, που έδωσε περισσότερα χρήματα στη Λέγκια.