Καλλιθέα, Παλαιό Φάληρο, Αλιμος, Αργυρούπολη, Ελληνικό, Γλυφάδα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη και Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών είναι οι περιοχές της χώρας στις οποίες, εκτός του Δήμου της Αθήνας, τα εμπορικά καταστήματα θα μπορούν να λειτουργούν όλες τις Κυριακές στο διάστημα από Μάιο έως και Οκτώβριο, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση του υπουργείου Οικονομίας που αναμένεται να εκδοθεί. Ωστόσο, οι μικρομεσαίοι έμποροι δηλώνουν αντίθετοι και ετοιμάζονται να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Με δεδομένο ότι η υπουργική απόφαση η οποία θα καθορίζει σε ποιες περιοχές θα είναι ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα περισσότερες Κυριακές του χρόνου είναι ανάμεσα στα προαπαιτούμενα που ζητούν οι θεσμοί να υλοποιήσει η κυβέρνηση ώστε να εκταμιευτεί η δόση, το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης έχει θέσει σε διαβούλευση το σχέδιό της, το οποίο περιλαμβάνει τη χαρτογράφηση των περιοχών με βάση τους εμπορικούς δρόμους στους οποίους θα επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, με βάση το σχέδιο της υπουργικής απόφασης που είναι σε διαβούλευση, οι περιοχές που θα περιλαμβάνονται είναι οι εξής:

Στην Περιφέρεια Αττικής: Το τμήμα της Λεωφόρου Ποσειδώνος το οποίο περιλαμβάνεται στους Δήμους Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου, Αργυρούπολης – Ελληνικού και Γλυφάδας.

–Η περιοχή του Δήμου Πειραιώς η οποία περικλείεται από τις οδούς Γρ. Λαμπράκη, Ακτή Μουτσοπούλου, 2ας Μεραρχίας, Ακτή Μιαούλη, Ακτή Ποσειδώνος, Ακτή Καλλιμασιώτη, Αλιπέδου, Κέκροπος και Καραολή και Δημητρίου.

–Η περιοχή του Δήμου Καλλιθέας η οποία περικλείεται από τις οδούς Αιγέως, Ευρυπίδου, Ζερβού, ΑγίαςΛαύρας,Κρέμου,Χαροκόπου, Δημοσθένους, Σκρα, Αριστείδου, Ολυμπίας, Ιατρίδου, Πλάτωνος, Σπάρτης, Λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου, Περικλέους, Μεταμορφώσεως, Πραξιτέλους, Ισμήνης, Θαλή, Πεισιστράτου, Πλατεία Ηρ. Πολυτεχνείου έως Λεωφόρο Ποσειδώνος.

–Η περιοχή του Δήμου Παλαιού Φαλήρου η οποία εκτείνεται από τη Λεωφόρο Αμφιθέας έως τη Λεωφόρο Ποσειδώνος.

–Η περιοχή του Δήμου Αλίμου η οποία περικλείεται από τις οδούς Ελλης, Λεωφ. Ελευθερίας, Θουκυδίδου, Αθανάσιου Διάκου, Κοτοπούλη, Π. Μελά, Επτανήσου, Λεωφόρο Αλίμου και Λεωφόρο Ποσειδώνος.

–Η περιοχή του Δήμου Γλυφάδας η οποία εκτείνεται από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης έως τη Λεωφόρο Ποσειδώνος.

–Το τμήμα του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών το οποίο λειτουργεί ως Εμπορικό Πάρκο.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Το τμήμα του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, το οποίο περικλείεται από τις οδούς Εγνατία, 26ης Οκτωβρίου, Καρατάσου, Ναυάρχου Κουντουριώτου, Λεωφ. Νίκης, Παύλου Μελά, Καθηγητού Αντωνίου Κεραμόπουλου και Στέφανου Τάττη.