Ο πλοίαρχος κι ένας ναύτης του πλοίου-υδροφόρα «Αίγινα»συνελήφθησαν και κρατούνται στην Αίγινα, και δεν αποκλείεται να οδηγηθούν στο αυτόφωρο, έπειτα από το ναυτικό δυστύχημα νωρίς το πρωί της Τετάρτης, όταν ανοιχτά του νησιού η υδροφόρα συγκρούστηκε με το αλιευτικό σκάφος «Παναγιώτης», με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο ψαράδες, αδέλφια, ηλικίας 62 και 74 ετών.

Το συμβάν σημειώθηκε2,5 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σουβάλας, στην περιοχή της Καβουρόπετρας.

Το«Αίγινα»,που μετέφερε νερό στο νησί,επιθεωρήθηκε το μεσημέρι από εμπειρογνώμονες του Λιμενικού.Ο απόπλους του απαγορεύτηκε προσωρινά, ενώ τα έξι μέλη του πληρώματος έδωσαν καταθέσεις στο τοπικό Λιμεναρχείο.

Από τη σύγκρουση το ξύλινο αλιευτικό σκάφος διαλύθηκε και βυθίστηκε άμεσα, ενώ οι δύο άτυχοι ψαράδες έπεσαν στη θάλασσα και περισυνελέγησαν νεκροί, από το πλήρωμα της υδροφόρας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το Λιμενικό, το ναυτικό αυτό δυστύχημα σημειώθηκε όταν τα δύο αδέλφια προσπαθούσαν να μαζέψουν τα δίχτυα τους. Τότε φέρεται ότι δεν άκουγαν τις φωνές του πλοιάρχου του πλοίου, που τους ζητούσε να απομακρυνθούν.

Ο πλοίαρχος του «Αίγινα» προσπάθησε να πραγματοποιήσει ελιγμό, ωστόσο το αλιευτικό με τους δύο επιβαίνοντες συγκρούστηκε στη δεξιά πλευρά της πρύμνης του πλοίου.