Η Μαρία Σάκκαρη προέρχεται από οικογένεια που μεγάλωσε στα κορτ. Ο παππούς της Δημήτρης Κανελλόπουλος, στη συνέχεια η μητέρα της Αγγελική και τώρα η 22χρονη Μαρία, που φιλοδοξεί να την ξεπεράσει στις επιτυχίες της.

Το τένις μπήκε από πολύ νωρίς στη ζωή της νεαρής αθλήτριας. Κι όταν σε ηλικία 11 χρονών,στην πρώτη της συμμετοχή σε τουρνουά (στη Λαμία) έφτασε έως τον τελικό, τότε όλοι κατάλαβαν ότι κάποια στιγμή θα μπορούσε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το άθλημα. Οπως και η μητέρα της, έτσι και αυτή, πήρε τα πρώτα μαθήματα από τον παππού της Δημήτρη Κανελλόπουλο.

Κι η συμμετοχή της σε διεθνή τουρνουά ήταν σίγουρο ότι θα την οδηγούσε στο κυρίως ταμπλό των Γκραν Σλαμ.

Ο τρόπος με τον οποίο πέτυχε τη χτεσινή πρόκριση στον τρίτο γύρο του Γουίμπλεντον είναι βέβαιο ότι θα της δώσει ακόμα μεγαλύτερη αυτοποίθηση. Η 22χρονη Ελληνίδα χρειάστηκε μία επική ανατροπή για να αποκλείσει την Κριστίνα Πλίσκοβα από την Τσεχία (6-7,6-4,6-4). Δεν ήταν μόνο το γεγονός ότι έχασε το πρώτο σετ, αλλά η 25χρονη Τσέχα (Νο 44) προηγήθηκε 4-1 στο δεύτερο και ήθελε ένα πόντο για break ώστε να φτάσει στο 5-1. Η Σάκκαρη αντέδρασε, κατάφερε να πάρει πέντε γκέιμ στη σειρά, να ισοφαρίσει και με καλή ψυχολογία στο τρίτο να πάρει τη σπουδαία πρόκριση. Ετσι, θα γίνει η πρώτη Ελληνίδα που θα αγωνιστεί στον τρίτο γύρο του αρχαιότερου τουρνουά τένις, μετά τη Λένα Δανιηλίδου το 2005. Αυτή η χρονιά άλλωστε άρχισε αρκετά καλά για την 22χρονη Μαρία. Στη Μελβούρνη, στο Οπεν της Αυστραλίας έφτασε έως τον τρίτο γύρο,στη συνέχεια στο Ρολάν Γκαρός έπαιξε σε ένα μόνο ματς και τώρα ετοιμάζεται για την υπέρβαση στο Λονδίνο.

Η καλύτερη στιγμή στην καριέρα της Αγγελικής Κανελλοπούλου (σε τουρνουά Γκραν Σλαμ) ήταν ο τρίτος γύρος στα χωμάτινα γήπεδα του Ρολάν Γκαρός, το 1985. Τότε είχε αποκλειστεί από τη σπουδαία Αμερικανίδα Κρις Εβερτ, η οποία στη συνέχεια κατέκτησε το τρόπαιο.

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΧΟΡΤΑΡΙ. Η 22χρονη Μαρία στο χορτάρι του Γουίμπλεντον θα έχει την ευκαιρία να ξεπεράσει τη μητέρα της. Αντίπαλος της στον τρίτο γύρο είναι η Βρετανίδα Τζο Κόντα (Νο 7 στην παγκόσμια κατάταξη) η οποία χρειάστηκε τρεις ώρες και 10 λεπτά για να αποκλείσει τη Βέκιτς από την Κροατία (7-6,4-6,10-8). Η Κόντα είναι μία αθλήτρια με αρκετά καλή παρουσία στις σκληρές επιφάνειες (Οπεν Αυστραλίας, Φλάσινγκ Μέντου), αλλά στο Γουίμπλεντον αγωνίζεται για πρώτη φορά στον τρίτο γύρο.

Η Σάκκαρη υποστήριξε μετά τη νίκη επί της Πλίσκοβα ότι σε κανένα σημείο του αγώνα δεν σταμάτησε να πιστεύει ότι μπορεί να τα καταφέρει. Αυτή η αυτοπεποίθηση που απέκτησε με τη χτεσινή νίκη μπορεί να τη βοηθήσει και στο παιχνίδι με την Κόντα. Φυσικά, με αυτές τις δύο νίκες ήδη έχει πάρει αρκετούς πόντους και μετά το τέλος της διοργάνωσης θα έχει κερδίσει αρκετές θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη (τώρα είναι στο 101). Ενα επιπλέον κίνητρο είναι και το γήπεδο όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας. Κόντρα στη Βρετανίδα μπορεί να είναι και το κεντρικό!