Ενα «Συνέδριο για ηγέτες στην πολιτική και την οικονομία», μακριά από κάμερες και δημοσιογράφους, ακούω πως ετοιμάζεται (από γνωστό οργανισμό) αυτό το Σάββατο στην Αράχοβα. Δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες –γιατί τα ονόματα των συμμετεχόντωνδεν έχουν κλείσει ακόμα –αλλά φαίνεται ότι το ακροατήριο θα είναι υπερκομματικό. Θα επανέλθω με λεπτομέρειες.
Μέτωπο κατά της ανεργίας

Η ανεργία τούς αφορά διότι τους έχει πλήξει περισσότερο από κάθε άλλη ηλικιακή ομάδα –η Ελλάδα μάλιστα έχει τα πρωτεία, ιδιαίτερα στις ηλικίες 18-24 ετών. Νέοι συνδικαλιστές, λοιπόν, από τις χώρες της Μεσογείου συγκεντρώθηκαν χθες στα γραφεία της ΓΣΕΕ στην Αθήνα, φτιάχνοντας το δικό τους «Μέτωπο του Νότου».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Γραμματείας Νέων της ΓΣΕΕ και τέθηκαν επί τάπητος οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στη νεανική ανεργία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν γενικότερα οι νέοι από τις πολιτικές λιτότητας. Στοχεύοντας μάλιστα στη χάραξη κοινής στρατηγικής για την αντιμετώπισή τους, θα κυκλοφορήσουν μετά τη συνάντηση κοινό κείμενο συμπερασμάτων και δράσεων.
Είπαν αντίο στον Μίνωα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, βουλευτές, επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αθλητικά στελέχη, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού κόσμου και σύσσωμη η οικογένεια του Oμίλου Αntenna αποχαιρέτισαν χθες το απόγευμα στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας στην Εκάλη τον Μίνωα Κυριακού.

Ο γιος του Θοδωρής, ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι του Ομίλου, στον επικήδειο λόγο του μίλησε πρώτα για τον πατέρα και μετά για τον επιχειρηματία, τον πατριώτη, τον αγωνιστή της ζωής. Σε πολύ προσωπικό τόνο αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς της οικογένειας Κυριακού αποχαιρετώντας συγκινημένος τον πατριάρχη της. Για τον επιχειρηματία και τον οραματιστή μίλησε ο νομικός σύμβουλος του Ομίλου Κωνσταντίνος Ξυδιάς.