Ο Εμάνουελ Εμενίκε (πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα) θέλει να κάνει τους φίλους του Ολυμπιακού να ξεχάσουν τον συμπατριώτη του Μπράουν Ιντέγε.

Οι Πειραιώτες έκλεισαν μια πολύ σημαντική μεταγραφή, που την ήθελε από την πρώτη στιγμή και ο Μπέσνικ Χάσι. Ο νιγηριανός στράικερ θα αποτελεί τον βασικό επιθετικό της ομάδας τη νέα χρονιά, ενώ η μεταγραφή του θα κοστίσει στον σύλλογο πάνω από 5 εκατ. ευρώ μαζί με τις απολαβές του, τις απαιτήσεις της πρώην ομάδας του (Φενέρμπαχτσε) και φυσικά την εφορία.

Ο Εμενίκε που βρίσκεται από χθες στην Ελλάδα, δεν έκρυψε τη χαρά του (στο αεροδρόμιο της Τουρκίας λίγο πριν αναχωρήσει για την πατρίδα μας) για το γεγονός ότι θα συνεχίσει σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας από την πρώτη στιγμή είχαν οριοθετήσει κάποιους βασικούς στόχους μεταγραφών και ένας από τους βασικούς ήταν ο σέντερ φορ της Φενέρ. Για αυτό άλλωστε ο αθλητικός διευθυντής της πειραϊκής ΠΑΕ Αρμάντο Μάριο Ουσίγιος βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες στην Κωνσταντινούπολη για να τελειώσει το ντιλ.

Ενας ακόμα βασικός στόχος είναι ο Μεχντί Καρσελά. Ο μαροκινός εξτρέμ της Γρανάδας αποτελεί εξίσου επιθυμία του κοσοβάρου προπονητή του Ολυμπιακού. Οι άνθρωποι της ΠΑΕ που τρέχουν την υπόθεση βρίσκονται σε ιδιαίτερα προχωρημένο στάδιο, τόσο με τον παίκτη όσο και με την ισπανική ομάδα, και δεν αποκλείεται και αυτό το σίριαλ να έχει αίσιο τέλους για την πειραϊκή ομάδα. Μάλιστα από τα ΜΜΕ της Ιβηρικής Χερσονήσου διαρρέει η πληροφορία ότι ήδη τα έχουν βρει οι δύο πλευρές και η συμφωνία είναι τελειωμένη. Ολα αυτά θα φανούν τις επόμενες ώρες, ενώ ο 28χρονος εξτρέμ είναι απόλυτα θετικός για να συνεχίσει την καριέρα του στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Στο μεταξύ η Λέγκια Βαρσοβίας πήγε για τα πολλά (λεφτά της Κρασνοντάρ) και έχασε και τα λίγα του Ολυμπιακού. Η μεταγραφή του Οτζίτζα Οφόε στην Κρασνοντάρ ναυάγησε και οι Ρώσοι κάνουν λόγο για κόψιμο του παίκτη στα ιατρικά λόγω προβλήματος στο γόνατο. Οι Πολωνοί (που θα έπαιρναν 3 εκατ. από τη ρωσική ομάδα) θεωρούν ότι ο μάνατζερ χάλασε τη δουλειά γιατί δεν ήθελε ο παίκτης του να παίξει στη Ρωσία. Οπως και να έχει, οι Ερυθρόλευκοι δεν ασχολούνται πλέον με την περίπτωση του βέλγου μέσου.

ΕΚΟΨΕ ΚΑΙ ΡΙΣΒΑΝΗ. Ο Μπέσνικ Χάσι δεν υπολογίζει τον Σπύρο Ρισβάνη, τον οποίο έκοψε από την αποστολή στο Βέλγιο και λογικά θα αναζητήσει αλλού την καριέρα του. Οπως επίσης ο τεχνικός του Ολυμπιακού δεν υπολογίζει τους Γιαννιώτα, Κασάμι, Βέργο και Βιάνα τους οποίους επίσης έκοψε.