Αχ πρόεδρε…

Οι μεταγραφές και ιδιαίτερα αν ο πρόεδρος κάθε ομάδας βάζει το χέρι στην τσέπη είναι το αγαπημένο θέμα συζήτησης κάθε καλοκαίρι. Οι απανταχού γνώστες του ποδοσφαίρου στα καφενεία και στις καφετέριες, αφού ενημερωθούν πρώτα για τις κινήσεις της αγαπημένης τους ομάδας, θα ασκήσουν την κριτική για τον παίκτη που προτίθεται να φέρει ο πρόεδρος. «Είναι αργός», «πέρυσι είχε λίγες συμμετοχές», «μπα δεν μας κάνει» είναι μερικές από τις κουβέντες που ακούς σχεδόν καθημερινά. Αν μάλιστα έχεις απέναντί σου γνώστη του Διαδικτύου, τότε απορείς πώς είναι δυνατόν αυτόν τον άνθρωπο να μην τον συμβουλεύονται ο προπονητής και ο πρόεδρος. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορεί να ισχύει απόλυτα αυτό που λέμε, ο πελάτης έχει πάντα δίκιο. Ενας φίλος που αγοράζει κάθε χρόνο εισιτήριο διαρκείας ομάδας της Φούτμπολ Λιγκ, μου είχε πει με αφορμή τα παράπονα οπαδών προς τη διοίκηση: «Δεν μπορώ εγώ με 150-200 ευρώ που δίνω, να εγκαλώ τον πρόεδρο επειδή δεν βάζει περισσότερα χρήματα. Δεν έχω αυτό το δικαίωμα». Στεφτείτε να το πει αυτό πιο δυνατά!

Περιζήτητος

Το σίριαλ της μεταγραφής του Κώστα Μανωλά συνεχίζεται και όπως φαίνεται θα έχει αρκετά ακόμα επεισόδια. Πρώτα ενδιαφέρθηκε η Τσέλσι, μετά η Ιντερ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά αυτή που έφτασε στην πηγή ήταν η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Συμφώνησε με τη Ρόμα, αλλά διαφώνησε με τον διεθνή αμυντικό στο είδος του νομίσματος που θα γινόταν η πληρωμή. Ο Μανωλάς, πάντως, όπως φαίνεται δεν αναμένεται να παραμείνει κάτοικος Ρώμης. Ηδη η νέα υποψήφια ομάδα είναι η Παρί Σεν Ζερμέν. Από την Αιώνια Πόλη στην Πόλη του Φωτός; Καθόλου άσχημα!

Τσόρι

Ο Απόλλωνας δεν μπορούσε να περιμένει άλλο τον Τσόρι Ντομίνγκες και απέσυρε το ενδιαφέρον του. Ουσιαστικά, η ελληνική ομάδα πήρε αυτή την απόφαση υποστηρίζοντας ότι αδυνατούσε να ακολουθήσει το χρονοδιάγραμμα του εκπροσώπου του 36χρονου Αργεντινού. Η είδηση ευχαρίστησε τον Αστέρα Τρίπολης που επίσης έχει κάνει προσφορά στον Τσόρι Ντομίνγκες, επιθυμία του οποίου ήταν η παραμονή στην Αθήνα. Οι πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι η ομάδα της Τρίπολης για αυτόν τον λόγο είχε προσφέρει περισσότερα χρήματα.

Παράθυρο

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε ενδοιασμούς για Γκριν και Λοτζέσκι. Στον αμερικανό γκαρντ καταλογίζεται η έλλειψη σταθερότητας αλλά και οργάνωσης του παιχνιδιού, ενώ ο Λοτζέσκι προβλημάτιζε για τους συχνούς τραυματισμούς. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού έχει αφήσει πάντως ανοιχτό παράθυρο, αν όχι και για τους δύο, τουλάχιστον για έναν. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν την οψιόν για τον Γκριν και προθεσμία μερικών ημερών ακόμα, ενώ ο Λοτζέσκι είναι ελεύθερος. Ιδωμεν…

Ηττα

Η έλλειψη εμπειρίας αποδείχθηκε καθοριστική για τον Στέφανο Τσιτσιπά, που ηττήθηκε από τον Σέρβο Ντούσαν Λάγιοβιτς (6-4, 6-4, 6-4) στο πρώτο παιχνίδι της καριέρας του στα χορτάρινα γήπεδα του Γουίμπλεντον. Ο 19χρονος τενίστας έχασε την ευκαιρία να αναμετρηθεί στον δεύτερο γύρο με τον Ρότζερ Φέντερερ, αλλά χωρίς αμφιβολία είναι σημαντική επιτυχία η πρώτη συμμετοχή του στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης.