Δύο σκάνδαλα σε διάστημα 48 ωρών είναι πολλά ακόμα και για τον Ντιέγκο Μαραντόνα.

Το άλλοτε Χρυσό Παιδί του ποδοσφαίρου κατηγορείται από ρωσίδα δημοσιογράφο για σεξουαλική παρενόχληση, ενώ στην πόλη που λατρεύεται ως θεός, τη Νάπολι, οι κάτοικοι έχουν διχαστεί με αφορμή τη σημερινή ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη.

Ο Μαραντόνα ήταν επίσημος προσκεκλημένος των ρώσων διοργανωτών του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή στην Αγία Πετρούπολη. Την επομένη συναντήθηκε στο λόμπι του ξενοδοχείου όπου διέμενε με την 30χρονη ρωσίδα δημοσιογράφο Εκατερίνα Ναντόλσκαγια η οποία του ζήτησε συνέντευξη. Ο Αργεντινός την κάλεσε στο δωμάτιό του και σύμφωνα με την καταγγελία της στη Ρωσική Επιτροπή Ερευνών (αντίστοιχη του αμερικανικού FBI) τής έβγαλε με τη βία το φόρεμα.

«Ο Μαραντόνα έκλεισε την πόρτα και άρχισε να απαντά στις ερωτήσεις μου. Στη συνέχεια όμως άρχισε να με ενοχλεί», αναφέρει στην κατάθεσή της. Σύμφωνα με την εντυπωσιακή Ναντόλσκαγια, ο Μαραντόνα σταμάτησε να την παρενοχλεί μόνο όταν έμεινε με τα εσώρουχα.

«Φοβήθηκα και τον απείλησα πως θα καλέσω την αστυνομία. Και τότε κάλεσε την ασφάλεια του ξενοδοχείου. Τρεις άνδρες με έβγαλαν στον διάδρομο. Τα πράγματά μου τα είχα αφήσει στο δωμάτιο. Μου πήραν το τηλέφωνο και μου το επέστρεψαν ύστερα από τρεις ώρες».

Η ρωσίδα δημοσιογράφος κατήγγειλε επίσης πως ένας από τους συνεργάτες του Μαραντόνα τής πέταξε 500 δολάρια. Η Ναντόλσκαγια χρειάστηκε να μείνει για τρεις ώρες στο λόμπι του ξενοδοχείου μόνο με τα εσώρουχα πριν της επιστρέψουν τα ρούχα!

Από χθες ο Μαραντόνα βρίσκεται στη Νάπολι για την τελετή απονομής του τίτλου του επίτιμου δημότη της πόλης από τον δήμαρχο Λουίτζι Ντε Ματζίστρις.

Οι φανατικοί οπαδοί της Νάπολι έχουν κρεμάσει δεκάδες πανό γύρω από το στάδιο του Σαν Πάολο και σε άλλα κεντρικά σημεία της πόλης με μηνύματα κατά του δημάρχου τον οποίον κατηγορούν πως έχει στήσει τη φιέστα για να κερδίσει χρήματα και δημοσιότητα. Ναπολιτάνοι πολιτικοί καταγγέλλουν πως ο Μαραντόνα θα λάβει χρήματα για να παραστεί στην τελετή που θα διεξαχθεί με αφορμή τη συμπλήρωση τριάντα χρόνων από την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της Νάπολι.