Ολοκληρώνεται η έρευνα που διενεργείται υπό την εποπτεία τηςεπικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη για την υπόθεσητης χορήγησης φορολογικής ενημερότητας στον πρώην υπουργό ΓιάννοΠαπαντωνίου και τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου , που χρησιμοποίησανγια την πώληση ακινήτου στη Σύρο.

Σύμφωνα με πληροφορίας ο πρώην υπουργός και η σύζυγός τουεμφανίστηκαν αυτοπροσώπως και έδωσαν τις αναγκαίες εξηγήσεις , στοπλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης όπου εκλήθησαν ως ύποπτοι τέλεσηςτου αδικήματος της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση,σε βαθμό κακουργήματος. Η κατηγορία αφορά τις δύο φορολογικέςενηµερότητες τις οποίες φέρεται να έλαβε το ζεύγος Παπαντωνίουπαρανόµως από τη ∆ΟΥ Κηφισιάς, προκειµένου να πουλήσει πριν από ένανχρόνο το ακίνητο της Σύρου.

Ως ύποπτοι, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης έχουν κληθεί και οιαρμόδιοι υπάλληλοι της ΔΟΥ Κηφισιάς που χορήγησαν τις εν λόγω ενημερότητες.

Μετά την παροχή εξηγήσεων οι εισαγγελείς διαφθοράς μελετούν τηδικογραφία και αποτιμούν τα στοιχεία που προσκόμισαν όλα τα ελεγχόμεναπρόσωπα προκειμένου να αποφασίσουν – πιθανότατα μέσα στην επόμενηεβδομάδα – για την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση. Δηλαδή, αν θαπροχωρήσουν ή όχι στην άσκηση ποινικής δίωξης.