Ποινή κάθειρξης εννέα ετών με ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσηπου δόθηκε κατά πλειοψηφία, ήταν η ετυμηγορία του Τριμελούς ΕφετείουΚακουργημάτων της Αθήνας για δικηγόρο Αθηνών, ο οποίος φέρεται νακράτησε για τον εαυτό του την εγγύηση ύψους 500.000 ευρώ που είχεεπιβληθεί ως περιοριστικός όρος στον τότε εντολέα τουγια να μην προφυλακιστεί στην υπόθεση με τις μίζες τωνγερμανικών υποβρυχίων.

Οι δικαστές ομόφωνα έκριναν ένοχο τον δικηγόρο, ο οποίος από τα έδρανατης υπεράσπισης , βρέθηκε ο ίδιος στο εδώλιο του κατηγορούμενου . Ηποινή του ανεστάλη με πλειοψηφία θέτοντάς του ως περιοριστικούςόρους: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήματης περιοχής του και εγγυοδοσία 10.000 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος δικηγόρος υποστήριξε στο δικαστήριο ότι κράτησε ταχρήματα για οικογενειακές του ανάγκες, ενώ κατά πληροφορίες μία ημέραπριν την απόφαση κατέθεσε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ποσό

21.500 ευρώ στο όνομα του μηνυτή του και ζήτησε αναβολή για νακαταβάλλει και τα υπόλοιπα. Το δικαστήριο όμως απέρριψε το αίτημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση αποφάσεις του Πειθαρχικού Συμβουλίουτου ΔΣΑ του έχει αφαιρεθεί από τον κατηγορούμενο η άδεια δικηγόρου.