Στο αυτόφωρο οδηγήθηκαν ο πλοίαρχος κι ένα μέλος του πληρώματος του πλοίου-υδροφόρα «Αίγινα», που το πρωί της Τετάρτης συγκρούστηκε με το αλιευτικό σκάφος «Παναγιώτης» στη θαλάσσια περιοχή 2,5 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σουβάλας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο αδέλφια ψαράδες.

Κατηγορούνται για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, διατάραξη θαλάσσιας κυκλοφορίας και παράβαση του νόμου περί αποφυγής συγκρούσεων.

Το πλοίο «Αίγινα» επιθεωρήθηκε από εμπειρογνώμονες του Λιμενικού, ενώ και τα έξι μέλη του πληρώματος έδωσαν καταθέσεις στο λιμεναρχείο της Αίγινας.

Από τη σύγκρουση, το ξύλινο αλιευτικό σκάφος διαλύθηκε και βυθίστηκε αμέσως, ενώ τα δύο άτομα που επέβαιναν σ’ αυτό έπεσαν στη θάλασσα και περισυνελλέγησαν νεκρά από το πλήρωμα της υδροφόρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό, οι δύο άτυχοι ψαράδες προσπαθούσαν να μαζέψουν τα δίχτυα και φέρεται ότι δεν άκουγαν τις φωνές του πλοιάρχου του πλοίου, ο οποίος τους ζητούσε να απομακρυνθούν.

Ο πλοίαρχος του «Αίγινα» προσπάθησε να πραγματοποιήσει ελιγμό, ωστόσο το αλιευτικό με τους δύο επιβαίνοντες συγκρούστηκε στη δεξιά πλευρά της πρύμνης του πλοίου.

Οι σοροί των δύο ψαράδων μεταφέρθηκαν την Πέμπτη στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά, όπου, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, διαπιστώθηκε ότι ο θάνατός τους οφείλεται σε πνιγμό και δεν έφεραν κάποια χτυπήματα.