Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εισαγγελική έρευνα που άρχισε με αφορμή τη μηνυτήρια αναφορά που είχε υποβάλει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης. Από χθες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά Παναγιώτης Μπρακουμάτσος άρχισε να ερευνά επί της ουσίας τις σοβαρές καταγγελίες που έχει διατυπώσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης με την αναφορά που έχει ήδη υποβάλει διάα του πληρεξούσιου δικηγόρου του Βασίλη Δημακόπουλου.

Ο εισαγγελικός λειτουργός κάλεσε και εξέτασε ως μάρτυρα τον Μαρινάκη, ο οποίος επικαλείται σειρά στοιχείων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τα οποία ο κρατούμενος Ευθύμιος Γιαννουσάκης δέχθηκε πιέσεις για να τον στοχοποιήσει στην υπόθεση της μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1».

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής κατάθεσής του ο Βαγγέλης Μαρινάκης επιβεβαίωσε το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς του, το οποίο αποτελεί και το αντικείμενο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί ο Παναγιώτης Μπρακουμάτσος.

Για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης μάλιστα ο εισαγγελέας αναμένεται να καλέσει και να εξετάσει και τους μάρτυρες που έχουν προταθεί από την πλευρά του Βαγγέλη Μαρινάκη για την πλήρη απόδειξη της αξιόποινης πράξης της απόπειρας κατάχρησης εξουσίας που έχει καταγγείλει με τη μηνυτήρια αναφορά του.

Οπως είναι γνωστό, με αυτήν ο επιχειρηματίας στρέφεται εις βάρος του αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος και κάθε άλλου υπευθύνου που φέρονται να είχαν ρόλο στις πιέσεις που ασκήθηκαν στον ισοβίτη για να τον εμπλέξει στην υπόθεση του «Noor 1».

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι ο εισαγγελικός λειτουργός στο πλαίσιο της έρευνάς του, εάν… σκοντάψει σε πολιτικά πρόσωπα, αμέσως θα διαβιβάζει –σύμφωνα με τον νόμο –τον φάκελο στη Βουλή, τα μέλη της οποίας έχουν την αποκλειστική αρμοδιότητα, με βάση το Σύνταγμα, για τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων.