Ενας 55άχρονος συνταξιούχος αστυνομικός όπως αποκαλύφθηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία βρισκόταν τελικά πίσω από τη συστηματική αποστολή φακέλων με σφαίρες και απειλητικές – εξυβριστικές επιστολές εναντίον πολιτικών, ανώτερων δημοσίων υπαλλήλων, ενός δημοσιογράφου και φορέων κοινοτήτων αλλοδαπών.

Παράλληλα σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν φυσίγγια πυροβόλου όπλου και γι’ αυτό τον λόγο συνελήφθη, οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα και παραπέμφθηκε με τη διαδικασία του Αυτοφώρου.

Ο αστυνομικός, ο οποίος στο παρελθόν δεν είχε απασχολήσει για οποιοδήποτε αδίκημα και συνταξιοδοτήθηκε το 2011, από τον Μάιο του 2013 ξεκίνησε να αποστέλλει φακέλους δίνοντας και το στίγμα του πολιτικού χώρου στον οποίο κινείται. Απειλητικές επιστολές απέστειλε στο Σωματείο Πακιστανών Μουσουλμάνων Ελλάδος, στη Μουσουλμανική Ενωση Ελλάδος και σε άτυπο χώρο προσευχής.

Ο κύκλος δράσης του σύντομα διευρύνθηκε ενώ παράλληλα οι φάκελοι που έστελνε σε δημόσια πρόσωπα ήταν ενισχυμένοι με φυσίγγια. Ανάμεσα στους στόχους – παραλήπτες επιστολών ήταν το 2013 ο τότε γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Μέργος, το 2014 ο τότε διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος και τον επόμενο χρόνο ο τότε αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. Συνολικά τα τελευταία χρόνια μέχρι φέτος τον Μάιο είχε αποστείλει τουλάχιστον δέκα φακέλους με απειλές και σφαίρες.

Κινητοποίηση του ΚΚΕ για το μαχαίρωμα μετανάστη

Με συνθήματα «Οι φασίστες είναι εχθροί των εργατών, τα τσιράκια είναι των αφεντικών», εκατοντάδες εργάτες έλληνες και μετανάστες που δουλεύουν στην περιοχή, παιδιά μεταναστών μαζί με νεολαίους της ΚΝΕ συμμετείχαν στη συγκέντρωση της ΤΕ Μενιδίου – Φυλής του ΚΚΕ στην πλατεία Μενιδίου, καταγγέλλοντας την πρόσφατη φασιστική επίθεση με μαχαίρι σε μετανάστη εργάτη την ώρα που πήγαινε στη δουλειά του.

Η ΤΕ Μενιδίου – Φυλής του ΚΚΕ από την περασμένη Πέμπτη που έγινε η επίθεση των νεοναζί κυκλοφόρησε ανακοίνωση, μετέφρασε το κάλεσμα στα ινδικά και τα πακιστανικά και πραγματοποίησε μεγάλη εξόρμηση σε χώρους δουλειάς καλώντας τους κατοίκους «να απομονώσουν τους φασίστες εγκληματίες».