Καρφώνει τις κρατικές Αρχές η εταιρεία ΣΕΚΑΠ για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση του πλοίου με τα λαθραία τσιγάρα που εντοπίστηκε στην Κρήτη. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες αναφέρει ότι η ίδια αυτοβούλως και με επίσημο τρόπο απευθύνθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες και συγκεκριμένα στο υπουργείο Ναυτιλίας, στο υπουργείο Οικονομικών, στο ΣΔΟΕ και στο υπουργείο Δικαιοσύνης για παροχή βοήθειας στην έρευνα, αλλά και για να απαντηθούν οριστικά –όπως υποστηρίζει η εταιρεία –τα δημοσιεύματα στον Τύπο. Μέχρι τώρα, δεν έχει λάβει καμία απάντηση. Μάλιστα στην ίδια ανακοίνωση αφήνει αιχμές και για τον τρόπο με τον οποίο έχουν λειτουργήσει οι τελωνειακές Αρχές στη συγκεκριμένη περίπτωση, σε αντίθεση με άλλες υποθέσεις πλοίων με λαθραία τσιγάρα όπου ακολουθήθηκαν το πρωτόκολλο και ταχείες διαδικασίες. Οπότε το ερώτημα παραμένει, ποιος καλύπτει ποιον σε αυτή τη δυσώδη υπόθεση.
Συνάντηση για τον Τουρισμό

Με τις αισιόδοξες (σε αφίξεις αλλά όχι σε αριθμούς) εξελίξεις στον τομέα του Τουρισμού στο επίκεντρο, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντάται σήμερα στις 12.00 με το νέο προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων που προέκυψε από την 25η τακτική γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ.

Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου θα διαβούν ο πρόεδρος Γιάννης Ρέτσος, οι αντιπρόεδροι Ευτύχης Βασιλάκης, Παναγιώτης Τοκούζης, Λύσανδρος Τσιλίδης, Κώστας Κωνσταντινίδης, ο γενικός γραμματέας Γιώργος Βερνίκος και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Καλλίνικος Καλλίνικος. Παρούσα θα είναι και η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά.
Εστησε φιέστα ο Πολάκης

Μια τελετή άνευ προηγουμένου στήθηκε χθες στη ΓΑΔΑ, με τον Παύλο Πολάκη να κλέβει την παράσταση. Κατά τη διάρκεια αυτής, επιβραβεύτηκε το έργο της Αστυνομίας, καθώς ιατρικά μηχανήματα που είχαν κλαπεί από μεγάλα δημόσια νοσοκομεία της χώρας τον περασμένο Μάιο, από σπείρα Κολομβιανών, επιστράφηκαν στο ΕΣΥ.

Για την ακρίβεια, στον Πολάκη παραδόθηκαν έξι από τα συνολικά δεκαέξι ιατρικά μηχανήματα που είχαν κλαπεί, με τον ίδιο να επισημαίνει ότι «θα επιστρέψουν και άλλα στη χώρα μας».

«Σήμερα ήρθαμε για να δώσουμε τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία, διότι πραγματικά –και αυτό θέλω να ειπωθεί –δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο τέτοιας επιτυχίας» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Μπράβο μοίρασε και στους διοικητές των νοσοκομείων, οι οποίοι πέτυχαν την εύρυθμη λειτουργία των ραντεβού παρά την απουσία του απαραίτητου εξοπλισμού.

Ειπώθηκαν πολλά σε αυτήν την καθόλου σεμνή φιέστα. Κάτι όμως αποσιωπήθηκε με τρόπο εκκωφαντικό: η μη επιτυχής φύλαξη των δημόσιων νοσοκομείων.
Η αποτίμηση του Συνεδρίου
Συνάντηση εργασίας θα έχει σήμερα η Φώφη Γεννηματά με τους επικεφαλής των λοιπών συνιστωσών (πλην Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται εκτός Ελλάδας) και τα επιτελεία τους. Πρόκειται για μια συνάντηση που από τη Χαριλάου Τρικούπη περιγράφεται ως «να δούμε πού βρισκόμαστε». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τον απολογισμό του Συνεδρίου, αλλά και το πώς θα προχωρήσει το εγχείρημα από εδώ και πέρα –μιας που υπάρχει πλέον ένα σφιχτό χρονοδιάγραμμα. Η Γεννηματά τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δει και τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο, ο οποίος επέστρεψε χθες από το εξωτερικό.
Ποιοι πάνε Αράχοβα

Επιστρέφω με ονόματα για το Συνέδριο για ηγέτες «της πολιτικής και της οικονομίας», το οποίο διοργανώνει η «ΔιαΝΕΟσις» το Σάββατο στην Αράχοβα.

Μεταξύ των άλλων, από τον ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχει ο Κώστας Ζαχαριάδης, από τη ΝΔ η Μαρία Ζαχαράκη και ο Χρήστος Ταραντίλης, από το ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Παύλος Χρηστίδης, από τη ΔΗΜΑΡ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, από Το Ποτάμι η Λίνα Παπαδάκη και από την Ενωση Κεντρώων ο Μάριος Γεωργιάδης.

Υπερκομματικό δεν λες τίποτα –φαντάζεστε να γινόταν και κάπου κοντά στη θάλασσα;