Χρειάστηκαν τρεις και πλέον μήνες για να αποφανθεί η Βουλή το προφανές: ότι το αδίκημα της απιστίας για τον πρώην υπουργό Αμυνας του ΠΑΣΟΚ Γιάννο Παπαντωνίου έχει παραγραφεί, όπως άπαντες γνώριζαν εξ αρχής, ενώ το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Βουλής και άρα παραπέμπεται εκεί από όπου ήρθε, στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Αυτή ήταν άλλωστε η πρόταση του πορίσματος το οποίο συνέταξε η πλειοψηφία της Προανακριτικής Επιτροπής που συγκροτήθηκε μετά βαΐων και κλάδων από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής.

Συγκεκριμένα, υπέρ της δίωξης του πρώην υπουργού τάχθηκαν: για το αδίκημα της απιστίας 27 βουλευτές και για το αδίκημα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος 32 βουλευτές, ενώ κατά της δίωξής του για τα ίδια αδικήματα τάχθηκαν 205 και 202 βουλευτές αντιστοίχως. Επί 240 ψηφισάντων υπήρξαν 4 άκυρα ψηφοδέλτια ενώ καταγράφηκε και ένα «παρών» για το αδίκημα της απιστίας.

Με βάση τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων προκύπτει ότι κατά την ψηφοφορία που διενεργήθηκε με κάλπη, όπως προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής, υπέρ της δίωξης Παπαντωνίου τάχθηκε η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι, ενώ το ΚΚΕ που ήταν επίσης υπέρ της συνέχισης της έρευνας αποχώρησε από την ψηφοφορία. Τα υπόλοιπα κόμματα τάχθηκαν κατά της δίωξης του πρώην υπουργού, με την αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση για «φιάσκο».