Αντι Μάρεϊ και Ράφα Ναδάλ συνεχίζουν στον τρίτο γύρο του Γουίμπλεντον. Ο Μάρεϊ δείχνει σοβαρός στο χορτάρι του All England Club και είναι χαρακτηριστικό ότι κόντρα στον Γερμανό Ντάστιν Μπράουν υπέπεσε μόλις σε τέσσερα λάθη! Ο 30χρονος Σκωτσέζος επικράτησε με 6-3, 6-2, 6-2 σε μία ώρα και 36 λεπτά και έδειξε ότι μπορεί να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Γερά στα πόδια του όμως δείχνει να πατάει και ο Ναδάλ, καθώς επικράτησε σε δύο ώρες και 11 λεπτά του Ντόναλντ Γιανγκ με 6-4, 6-2, 7-5. Ο 27χρονος Αμερικανός πίεσε τον Ναδάλ μόνο στο τρίτο σετ, αλλά στους κρίσιμους πόντους μέτρησε η εμπειρία του Ισπανού. Σημειώνουμε ότι ο Ναδάλ έχει κατακτήσει δύο φορές τον τίτλο στο Γουίμπλεντον, σε πέντε συμμετοχές σε τελικούς.

Στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης προκρίθηκε και η Λετονή Γέλενα Οσταπένκο, που έκλεψε την παράσταση στα χωμάτινα γήπεδα του Ρολάν Γκαρός, κατακτώντας τον τίτλο. Η Οσταπένκο παρά τα 38 λάθη (έναντι 21) νίκησε τη Φρανσουάζ Αμπαντά από τον Καναδά με 4-6, 7-6, 6-3. Είναι η τρίτη συμμετοχή της 20χρονης Λετονής στο Γουίμπλεντον και η πρώτη φορά που συνεχίζει στον τρίτο γύρο. Πρόκριση και για τη Βίνους Ουίλιαμς η οποία νίκησε 4-6, 6-4, 6-1 την Κινέζα Κιανγκ Γουάνγκ.