Ενας φίλος ήρθε απόψε από τα παλιά. Στη χθεσινή προπόνηση του ΠΑΟΚ στο Χορστ της Ολλανδίας βρέθηκε ο Ρόμπερτ Μακ, που εντάσσεται ουσιαστικά και πάλι στην οικογένεια της αγαπημένης του ομάδας. Ο σλοβάκος μέσος, που αγωνίστηκε στον Δικέφαλο του Βορρά τη διετία 2014-16, με προσωπικές επαφές του Ιβάν Σαββίδη, επιστρέφει στους κυπελλούχους σε μια μεταγραφή ουσίας.

Αυτό που απομένει να αποσαφηνιστεί (για να ανακοινωθεί και η μεταγραφή) είναι το αν ο παίκτης θα επιστρέψει ως δανεικός από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης όπου αγωνιζόταν πέρυσι ή θα τον αγοράσει ο ΠΑΟΚ. Ο Ιβάν Σαββίδης σκέφτεται ιδιαίτερα το συγκεκριμένο ενδεχόμενο και απομένει να ξεκαθαρίσει ο τρόπος για να βγει και η ανακοίνωση. Ο παίκτης πάντως έφτασε χθες μέσω Γερμανίας στο Χορστ και ενσωματώθηκε με την υπόλοιπη αποστολή.

Πάντως το θέμα που «καίει» αυτή τη στιγμή την ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι του τερματοφύλακα. Θυμίζουμε ότι ο Παναγιώτης Γλύκος θα είναι νοκάουτ λόγω τραυματισμού για αρκετούς μήνες, ενώ από την ομάδα θα φύγει και ο Μπρκιτς.

Ο Λούμπος Μίχελ εξακολουθεί να έχει επαφές με τον Μεξικανό Οτσόα και τον μάνατζέρ του, αλλά η πλευρά του παίκτη –που έπαιξε με το Μεξικό στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών –αξιώνει τώρα περισσότερα χρήματα και ενδεχομένως αυτό είναι και παιχνίδι τακτικής περιμένοντας και τις άλλες προτάσεις του. Πάντα βρίσκεται στο προσκήνιο και ο Αργεντινός Ροντρίγκο Ρέι αλλά και ο ουκρανός κίπερ της Μπεσίκτας, Ντένις Μπόικο, τον οποίο ο ΠΑΟΚ σκέφτεται να πάρει δανεικό, καθώς είναι δεδομένο ότι μπορεί να πάει για δύο τερματοφύλακες.

«ΔΡΟΣΙΑ» ΣΤΗΝ ΑΕΚ. Παρά το απρόοπτο δρόσισμα των παικτών και του Μανόλο Χιμένεθ στη χθεσινή προπόνηση (όταν άνοιξαν ξαφνικά τα ποτιστικά του γηπέδου στην Πολωνία), το κλίμα παραμένει πολύ καλό στην Ενωση που έχει ήδη ολοκληρώσει σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ για τη νέα σεζόν. Ο Αντρές Σιμόες στις δηλώσεις του το έδειξε αυτό και ως ένας από τους παλιούς (κλείνει τρία χρόνια φέτος με τη φανέλα της ΑΕΚ) τονίζοντας: «Στην πρώτη μου σεζόν πήραμε το Κύπελλο, πέρυσι βγήκαμε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λίγκ, άρα φέτος θέλω να πάρουμε το πρωτάθλημα και να κάνουμε μια όσο το δυνατόν καλύτερη ευρωπαϊκή πορεία».