Οι «χαμένοι» νικητές

Περίεργη αυτή η εβδομάδα. Κάθε ημέρα και διαφορετικά συναισθήματα, σκέψεις και αναμνήσεις που τελικά αποδείχτηκε ότι δεν οδήγησαν πουθενά.

Την Τρίτη ξαναθυμηθήκαμε το όνειρο της ανεξαρτησίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς η κατάκτηση του Euro 2004 στα γήπεδα της Πορτογαλίας, εκτός από ευφορία, έφερε και προσδοκίες για κάτι καλύτερο στο μέλλον. Φυσικά, τίποτα δεν έγινε. Αντίθετα, η λάμψη έσβησε γρήγορα και εμφανιζόταν σε αραιά χρονικά διαστήματα (πάλι λόγω Εθνικής), απλώς για να μας υπενθυμίζει ότι το παιχνίδι μπορεί να παίζεται ακόμα, η ευκαιρία πάντως χάθηκε.

Χθες, ήρθε η ανάμνηση μιας άλλης «ευρωπαϊκής μάχης». Αυτή τη φορά, ήταν πολιτική και οικονομική με τους εταίρους μας σε μια ζώνη χωρών, που αναζητά μια νέα αρχή. Ηταν το 2015 όταν για πρώτη φορά νικητές στις κάλπες (δημοψήφισμα) αναδείχθηκαν οι… ηττημένοι. Αυτά που ακολούθησαν τα βιώνουμε καθημερινά σε μια χώρα-ομάδα που κινείται στη μιζέρια και αναζητά τον προπονητή που θα την εμπνεύσει.

Ποδοσφαιρικά πάντως δεν χρειάστηκε αναδρομή στο παρελθόν, καθώς ο ερχομός του Εμάνουελ Εμενίκε στον Ολυμπιακό και η επιστροφή του Ρόμπερτ Μακ στον ΠΑΟΚ έγιναν αντικείμενο συζήτησης από τους φίλους των δύο ομάδων. Ετσι κι αλλιώς, η ποδοσφαιρική συζήτηση αυτή την περίοδο αποτελεί ένα είδος διασκέδασης για τους φιλάθλους. Ο καβγάς αρχίζει με την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων, αλλά μέχρι τότε έχουμε καιρό.

Τα φιλικά του Σαββατοκύριακου και η ειδησεογραφία περί μεταγραφών θα συνδυαστούν με μπάνιο στη θάλασσα. Για να αρχίσει από τη Δευτέρα το μέτρημα των ημερών της επόμενης εβδομάδας. Η καθημερινότητα, το ποδόσφαιρο, η οικονομική κρίση και όλα αυτά που απασχολούν τον απλό πολίτη.

Υπομονή

Τρεις Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρίες εξακολουθούν να καίγονται, παρά το γεγονός ότι η θερμοκρασία δεν θυμίζει πλέον καύσωνα. Ηρακλής, Λεβαδειακός και Αρης. Τι περιμένουν; Την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου για τη 16η ομάδα που θα αγωνιστεί στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή η απόφαση θα γίνει γνωστή την προσεχή Δευτέρα. Ο Ηρακλής αγωνιστικά έμεινε στην κατηγορία αλλά δεν πήρε αδειοδότηση, ο Λεβαδειακός τερμάτισε 15ος αλλά περιμένει το ενδεχόμενο να παραμείνει, ενώ ο Αρης –τρίτος στη Φουτμπόλ Λιγκ –ελπίζει με τη σειρά του ότι μπορεί να πάρει αυτός τη θέση.

Επιστροφή

Ο Γουέιν Ρούνι ετοιμάζεται να επιστρέψει στην ομάδα στην οποία ανδρώθηκε και έγινε γνωστός.

Ο βρετανικός Τύπος αναφέρει ότι μπορεί να αγωνιστεί ως δανεικός στην Εβερτον, υπό την προϋπόθεση ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα καταβάλλει τον μισό μισθό του. Ο Ρούνι αμείβεται με 280.000 ευρω εβδομαδιαίως.

Ρομπέρτο

Ξανασμίγουν Ρομπέρτο και Μίτσελ. Κι ασφαλώς, θα έχουν πολλά να θυμηθούν από την κοινή θητεία τους στον Ολυμπιακό. Ο Μίτσελ είναι από πέρυσι προπονητής στη Μάλαγα, ενώ ο Ρομπέρτο θα είναι τη νέα χρονιά κάτοικος της πόλης της Ανδαλουσίας, καθώς παραχωρήθηκε δανεικός από την Εσπανιόλ με οψιόν αγοράς. Ο 31χρονος τερματοφύλακας συνεργάστηκε με τον Μίτσελ για δύο χρόνια (2013-2015).