Οι Ευρωπαίοι της Σούπερ Λίγκας είναι ήδη εκτός Ελλάδας για προετοιμασία και η δουλειά που γίνεται είναι εντατική, αλλά οι εκκρεμότητες που υπάρχουν σε θέσεις-κλειδιά απασχολούν ιδιαίτερα τους προπονητές.

– Ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη χθεσινή αναχώρηση του Παναθηναϊκού για το Τέχελεν της Ολλανδίας εξέφρασε την ελπίδα ότι τις επόμενες ημέρες θα βρεθεί κάποια λύση, τουλάχιστον σε μία ή δύο από τις θέσεις όπου έχει ανάγκη η ομάδα. Οι Πράσινοι αναζητούν βασικά τον αντικαταστάτη του Μπεργκ και στη συνέχεια αυτούς που θα καλύψουν τις θέσεις των Κλωναρίδη και Εμποκού που αποχώρησαν.

Για τη θέση του επιθετικού η περίπτωση του Σέρβου Νίκολα Στοΐλκοβιτς φαίνεται ότι καλύπτει τον Ουζουνίδη. Οι απαιτήσεις της Μπράγκα σε ό,τι αφορά το «ενοίκιο» του 24χρονου επιθετικού, αλλά και τα χρήματα που θα πάρει ο ίδιος είναι ένα θέμα που διαπραγματεύεται η διοίκηση.

– Η ΑΕΚ προετοιμάζεται στο Κίελτσε της Πολωνίας και ο Μανόλο Χιμένεθ σκέπτεται επίσης τη θέση του επιθετικού. Η υπόθεση του Αραούχο παίζει ακόμα για την ΑΕΚ και ασφαλώς αυτό αποτελεί και την επιθυμία του ισπανού τεχνικού. Σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, ο νέος προπονητής της Λας Πάλμας, Μανόλο Μάρκεθ, θα τσεκάρει τον Αραούχο στην προετοιμασία και στη συνέχεια θα αποφασίσει. Κατά συνέπεια, ο Χιμένεθ πρέπει να κάνει υπομονή. Φυσικά κάτι θα έχει στο μυαλό του στην περίπτωση που δεν ανανεωθεί ο δανεισμός του.

– Ο φάκελος «τερματοφύλακας» είναι η βασική υπόθεση που απασχολεί τον ΠΑΟΚ. Οι επιλογές είναι ιδιαίτερα προσεκτικές, καθώς δεν είναι τυχαίο ότι όσοι ξένοι τερματοφύλακες ήρθαν στην Τούμπα δεν κατάφεραν να πείσουν και τη θέση του βασικού έπαιρνε ο Παναγιώτης Γλύκος. Ο 30χρονος πορτιέρο όμως είναι εκτός λόγω τραυματισμού και φυσικά η απόκτηση ενός ικανού και έμπειρου αντικαταστάτη καίει τον ΠΑΟΚ. Η περίπτωση του Γκιγέρμο Οτσόα εξακολουθεί να απασχολεί τον Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς όσο ο Μεξικανός δεν υπογράφει σε άλλη ομάδα. Θα πρέπει όμως ο Οτσόα να μειώσει και τις απαιτήσεις του. Μία άλλη περίπτωση που εξετάζουν στον ΠΑΟΚ είναι ο 26χρονος Ροντρίγκο Ρέι της Γοδόι Κρουζ. Και εδώ το ποσό του συμβολαίου του θεωρείται υπερβολικό για τα ελληνικά δεδομένα και τη θέση του τερματοφύλακα. Ο Αργεντινός πάντως παραμένει στη λίστα. Μία ακόμα περίπτωση είναι του Ουκρανού Ντένις Μπόικο, για τον οποίο υπάρχει πρόταση στην Μπεσίκτας και σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο είναι η καλύτερη από κάθε άλλη.

– Στον Ολυμπιακό, οι προσπάθειες εντοπίζονται στην απόκτηση στόπερ και ενός ακόμα επιθετικού, καθώς ο Μπέσνικ Χάσι δεν φαίνεται σε πρώτη φάση και πολύ ζεστός σε ό,τι αφορά τον Καρίμ Ανσαριφάρντ.