Το 1995 ήταν μια χρονιά-σταθμός για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Για πρώτη φορά το «France Football» παρέδιδε τη Χρυσή Μπάλα σε μη ευρωπαίο ποδοσφαιριστή, τον λιβεριανό επιθετικό της Παρί Σεν Ζερμέν και αργότερα της Μίλαν, Ζορζ Γουεά.

Την ίδια χρονιά ο 18χρονος τότε Πάτρικ Κλάιφερτ αναδεικνύεται σε ήρωα του Αγιαξ, πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ εναντίον της Μίλαν.

Στη μεσαία γραμμή της Μπαρτσελόνα την μπαγκέτα κρατούσε ο Μαραντόνα των Καρπαθίων, ο Ρουμάνος Γκεόργκι Χάτζι και στα ντέρμπι με την Ατλέτικο Μαδρίτης έδινε μυθικές μάχες με τον Αργεντινό Ντιέγκο Σιμεόνε. Και στο Μπορντό το άστρο ενός γαλλοαλγερινού ονόματι Ζινεντίν Ζιντάν άρχισε να λάμπει και να τραβά το βλέμμα της Γηραιάς Κυρίας.

Από τότε πέρασαν 22 χρόνια. Ζιντάν και Γουεά έχασαν τα μαλλιά τους, του Χάτζι άσπρισαν. Ο Κλάιφερτ έβαλε κιλά και μόνο ο Τσόλο Σιμεόνε συνεχίζει να θυμίζει τον σκληρό μέσο που κάποτε αποτελούσε τον φόβο και τον τρόμο των αντιπάλων.

Τον χρόνο δεν μπορούν να τον γυρίσουν πίσω. Μπορούν όμως να κουρδίσουν ξανά το ρολόι με τη βοήθεια των γιων τους, που αποδεικνύονται άξιοι διάδοχοί τους.

Τίμοθι Γουεά

Στην αρχή της εβδομάδας στο ρόστερ της Παρί Σεν Ζερμέν επέστρεψε ένα γνωστό όνομα: Γουεά. Πρόκειται για τον Τίμοθι, γιο του άλλοτε κορυφαίου παίκτη της Ευρώπης Ζορζ Γουεά. Ο 17χρονος επιθετικός που υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό του συμβόλαιο διάρκειας τριών χρόνων, προέρχεται από τις ακαδημίες του παριζιάνικου συλλόγου στις οποίες βρίσκεται από το 2014. Γεννήθηκε στο Μπρούκλιν και τα πρώτα χρόνια της ζωής του τα έζησε μεταξύ Φλόριδας και Νέας Υόρκης. Εχει αγωνιστεί στην Εθνική Κ-17 των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά ο πατέρας του προσπαθεί να τον πείσει να εκπροσωπήσει τα χρώματα της Λιβερίας.

Τζάστιν Κλάιφερτ

Ο Πάτρικ Κλάιφερτ τα έκανε όλα σε μικρή ηλικία. Στα 18 του κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ με τον Αγιαξ και μέχρι τα 22 του είχε αποκτήσει δύο παιδιά. Ο Τζάστιν γεννήθηκε στις 5 Μαΐου 1999 και από τα οκτώ του χρόνια φορά τη φανέλα του Αγιαξ. Το πρώτο του γκολ στο ολλανδικό πρωτάθλημα το πέτυχε στις 19 Μαρτίου 2017, εναντίον της Εξέλσιορ, ακριβώς δέκα χρόνια και μία ημέρα μετά το τελευταίο γκολ που πέτυχε ο πατέρας του στην καριέρα του.

Ιάνις Χάτζι

Οταν γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη ο Ιάνις, τον Οκτώβριο του 1998, ο διάσημος πατέρας του Γκεόργκι αγωνιζόταν στη Γαλατάσαραϊ. Ο Ιάνις έχει την ίδια κοψιά με τον πατέρα του, όταν έχει την μπάλα στα πόδια. Είναι επιτελικός μέσος και στη Φιορεντίνα, στην οποία ανήκει από πέρυσι, έχουν επενδύσει πολλά σε αυτόν.

Εντσο Ζιντάν

Ο Ζινεντίν Ζιντάν έγινε πρώτη φορά πατέρας στα 22 του χρόνια. Οσα συμπλήρωσε τον Μάρτιο ο πρωτότοκος γιος του Εντσο. Ανήκει στις ακαδημίες της Ρεάλ από το 2004 και παρά την παρουσία του πατέρα του στον πάγκο της Βασίλισσας, οι ευκαιρίες που του δόθηκαν να αγωνιστεί ήταν μηδαμινές. Για τον λόγο αυτόν ο Ζιζού τον συμβούλευσε να πάει δανεικός στην Αλαβές για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του.

Τζιοβάνι Σιμεόνε

Ο Ντιέγκο ολοκλήρωσε την πρώτη σεζόν του στην Ατλέτικο Μαδρίτης και χάρηκε για τη γέννηση του γιου του, Τζιο. Από το ποδοσφαιρικό DNA του Τσόλο, ο Τζιοβάνι κληρονόμησε μόνο το πάθος και τη δύναμη. Κατά τ’ άλλα είναι πολύ ανώτερος παίκτης. Είναι επιθετικός σε αντίθεση με τον πατέρα του που ήταν ένα σκληροτράχηλο αμυντικό χαφ και το άλμα από την Τζένοα σε μεγαλύτερο σύλλογο είναι θέμα χρόνου.