Το καλοκαίρι του 2009 καταρρίπτεται ξανά η διάσημη ρήση του Ουμπέρτο Εκο ότι δεν υπάρχουν ειδήσεις τον Αύγουστο. Παραμονές της Παναγίας και λίγες ημέρες προτού παίξει ευρωπαϊκό ματς με τη (ρουμανική) Βασλούι για το Κύπελλο, ο Σωτήρης Κυργιάκος λέει ότι θέλει να φύγει από την ΑΕΚ! Ουδείς το περίμενε, καθώς μέχρι πριν από λίγο καιρό, ο ίδιος ο διεθνής αμυντικός τόνιζε πως έχει συμβόλαιο για άλλα τέσσερα χρόνια με την ΑΕΚ. Είχε έρθει στην ομάδα το 2008, αλλά «η ζωή παίζει περίεργα παιχνίδια, είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής μου, παίρνω την ευθύνη της επιλογής μου, αλλά φεύγω». Αυτά είπε ο Κυργιάκος τότε, ενώ ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έλεγε «όχι» και ξανά «όχι», γιατί δεν είχε αξιόπιστα και έτοιμα μπακ. Τελικά η ΑΕΚ πέρασε τη Βασλούι, ο Ζεράλντο δεν αποδείχθηκε το ίδιος αξιόπιστος με τον Κυργιάκο, αλλά πώς να αρνιόταν ο σέντερ μπακ την πρόταση της Λίβερπουλ; Μία εβδομάδα σκάρτη κράτησε το σίριαλ και η κατάληξη γνωστή. Εν μέσω θέρους, σκωτσέζικο ντους για τους οπαδούς από παίκτη που είχε παίξει (και) στη Σκωτία…

Τον χειμώνα του 2013 και περίπου έναν μήνα προτού φύγει ο χρόνος, αρχές Δεκεμβρίου δηλαδή, ο Λουτσιάνο Φιγκερόα αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό. Ηταν η δεύτερη θητεία του στο Τριφύλλι, ο κόσμος τον αγαπούσε γιατί διαπίστωνε υψηλή απόδοση στα ντέρμπι και δη στα ραντεβού με τον Ολυμπιακό, ωστόσο όταν του έστρωσε ένα χαλί από δολάρια η Τζοχόρ, ο αργεντινός κυνηγός αποφάσισε να γίνει κάτοικος Μαλαισίας! Και να τον ξεχάσουν οι πάντες. Τη δόξα πολλοί εμίσησαν, το χρήμα ουδείς. Ο Παναθηναϊκός το μόνο που είχε να κάνει ήταν να προσπαθήσει να αυξήσει την προσφορά και με περίπου 750.000 ευρώ έκλεισε η συμφωνία. Ο Νίκος Νταμπίζας, τότε τεχνικός διευθυντής, με βαριά καρδιά έδωσε το πράσινο φως και όντως δεν γινόταν να κρατήσει έναν δυσαρεστημένο παίκτη που πίεζε παντί τρόπω να φύγει.

Στο όλο στόρι αξίζει να εντάξουμε και τον Σισκάουσκας. Ο λιθουανός μπασκετμπολίστας έκανε μια μεστή σεζόν στον Παναθηναϊκό, έδωσε αρκετά την περίοδο 2006-2007, σε δηλώσεις του τόνιζε πως «έκανα καλά που ήρθα στον ΠΑΟ», αλλά ξαφνικά δέχθηκε τα εκατομμύρια της ΤΣΣΚΑ. Η ρήτρα του ενός εκατ. ενεργοποιήθηκε και τα υπόλοιπα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα θέματα.