Τη μεγάλη ευκαιρία να δώσει και πάλι ώθηση στην καριέρα του (στην Τουρκία είχε μεγάλο ανταγωνισμό και δεν μπόρεσε την τελευταία διετία να πετύχει όσα ήθελε) έχει ο Εμανουέλ Εμενίκε, το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, που μιλώντας για πρώτη φορά ως παίκτης των πρωταθλητών Ελλάδας τόνισε: «Είμαι εδώ για να παίξω και θα δίνω πάντα τον καλύτερο εαυτό μου όταν θα βρίσκομαι στον αγωνιστικό χώρο. Τόσο για τον σύλλογο, όσο και για τους φιλάθλους».

Ο νιγηριανός φορ, που δεν έχει πλέον υποχρεώσεις με την Εθνική Νιγηρίας (από την οποία αποσύρθηκε), θέλει να αποδείξει ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση και στον Ολυμπιακό θα έχει το μεγάλο στοίχημα, που αν το κερδίσει θα βγουν και οι δύο πλευρές κερδισμένες.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι Πειραιώτες δεν τσιγκουνεύτηκαν να δαπανήσουν κοντά στα 10.000.000 ευρώ για αυτή τη μεταγραφή (συμβόλαιο παίκτη συν η Εφορία του και η αποζημίωση της Φενέρ).

«ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ». Πλέον παίρνει σειρά ο Μεχντί Καρσελά, που μαζί με τον Εμενίκε αποτελούσαν από την πρώτη στιγμή τους δύο βασικούς στόχους των Ερυθρολεύκων. Μάλιστα οι Πορτογάλοι προχώρησαν ακόμα περισσότερο χθες (η ηλεκτρονική έκδοση της «Ο Jogo») λέγοντας ότι η συμφωνία έκλεισε και πως η Γρανάδα παραχωρεί τον παίκτη στον Ολυμπιακό, με την Μπενφίκα –που είχε κρατήσει ποσοστό μεταπώλησης 25% –να βάζει στα ταμεία της περί τις 750.000 ευρώ.

Οι Λουζιτανοί τον είχαν αποκτήσει την περίοδο 2015-16 (από τη Σταντάρ Λιέγης) αλλά την επόμενη χρονιά τον πούλησαν στην ισπανική Γρανάδα, η οποία όμως υποβιβάστηκε και έτσι δεν μπορούσε να καλύψει το αλμυρό συμβόλαιο του μαροκινού εξτρέμ που λάμβανε 1,4 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΠΕΡ. Το κόψιμο των Ρισβάνη και Βιάνα από τον Μπέσνικ Χάσι είναι δεδομένο ότι σηματοδοτεί την αναζήτηση στόπερ και μάλιστα με αφορμή το ταξίδι του αθλητικού διευθυντή της ΠΑΕ, Μάριο Ουσίγιος, στην Πόλη για τη μεταγραφή του Εμενίκε, τα σενάρια ότι είχε κάποιες επαφές και για στόπερ πληθαίνουν. Με τα ονόματα δύο Σέρβων να είναι μέσα σε αυτά (από τουρκικά ΜΜΕ), του Ντούσκο Τόσιτς της Μπεσίκτας και του Γιάγκος Βούκοτιτς της Κόνιασπορ.

Πάντως, στο θέμα του κοψίματος του Σπύρου Ρισβάνη, ο παίκτης δεν είχε δεύτερη ευκαιρία, όντας ίσως ο πιο εξαντλημένος από όλους τους συμπαίκτες του, καθώς έπαιζε μέχρι και τον προηγούμενο μήνα μπάλα με τον Πανιώνιο στα πλέι οφ. Οπως και να ‘χει, τον τελικό λόγο και την ευθύνη σε αυτά τα θέματα έχει πάντα ο προπονητής.

Οσον αφορά τον Ζιλέ, οι Βέλγοι επιμένουν ότι ο Ολυμπιακός έχει πολιορκήσει (με πρόταση διετούς συμβολαίου) τον βέλγο μέσο της Ναντ, ο οποίος θέλει να αποδεχθεί την πρόταση αλλά πρέπει να πειστούν και οι Γάλλοι.